zure columns

L.E.V.

Wat een rare wereld is het toch waarin wij leven. Zoveel dingen waar ik niets meer van begrijp. Vandaag heb ik zelfs mijn laatste overtuiging moeten laten varen. Namelijk dat de mens een redelijk wezen is, behept met gezond verstand die als dat nodig is, dit ook nog gebruikt. Het is pijnlijk te constateren dat dit niet langer meer het geval is.

Trump

Neem Trump bijvoorbeeld. Die zegt doodleuk dat er helemaal geen klimaatprobleem is en laat vervolgens de kolencentrales op volle toeren draaien. Alleen maar om zijn achterban te pleasen?  De democratie is overal om mij heen aan het afbrokkelen. Zelfs in Nederland zie ik hier, al zijn het nog amper waarneembare, voorbeelden van.

Nederland

Zo begrijp ik maar niet dat er na de verkiezingen eerst maandenlang moet worden onderhandeld over een regeerakkoord wat vervolgens helemaal wordt dichtgetimmerd. Waarmee de rest van de kamer, en dus ook het volk, buitenspel wordt gezet en monddood gemaakt. Ik begrijp best dat er in een land als het onze, met zoveel verschillende partijen, een werkbaar begin moet worden gemaakt alvorens men kan gaan regeren, maar doe dat dan zo dat er een afspiegeling van het kiesgedrag in terug is te vinden. Anders worden verkiezingen een farce waar elke kritiek op het beleid wordt afgedaan met: ‘we houden ons aan het regeerakkoord

Ik weet niet of de lezer aan mijn woordgebruik hoort dat ik boos ben. Nou geloof me, dat ben ik. Dit is niet de democratie zoals ik hem zie.

Maar om nu eens niet te verzanden in een kritische column over alles wat er mis gaat, heb ik besloten om zelf een politieke partij op te richten. Eentje die afrekent met misstanden zodat ik niet langer zure columns hoef te schrijven.

Het programma is simpel:  Een blije wereld voor iedereen. Geld krijgt daarin een dienende rol. Het is niet langer een doel op zich meer maar een middel om het doel te bereiken. Wat een blije wereld voor iedereen betekent wordt geïnventariseerd en omgezet in concrete doelen. Daarna wordt er consensus gezocht over wat we het eerste, hoe klein ook, aan gaan pakken.

Ik heb in mijn omgeving al een begin gemaakt. Overal in A. heb ik aangebeld en gevraagd; waar wordt u blij van. Ik deel het resultaat graag met u:

 1. Een veilige plek om te wonen
 2. Warm bed,
 3. voldoende te eten
 4. schone lucht
 5. gezonde oceanen
 6. geen uitputting van grondstoffen maar hergebruik

Er waren er meer, bijvoorbeeld geen dierenleed. Maar dit zijn de onderwerpen waar we mee kunnen beginnen.

Spreekt dit jou ook aan sluit je dan aan bij:

L.E.V. Leef En Verander

Tot bij de volgende verkiezingen.

Ps. Bij onvoldoende stemmen zie ik mij genoodzaakt zure columns te blijven schrijven.

 

©annekedejong

like Like
9 antwoorden
 1. Nadia
  Nadia zegt:

  Wij kijken bijna geen nieuws… Wat betreft de verkiezingen, ik vind het poppenkast. Zowel landelijk al op gemeenge niveau doen ze niet wat ze beloven. Ik vind het belangrijk dat de jeugdzorg beter wordt, al die jonge kinderen die nu de dupe worden…

  Beantwoorden
 2. Dhini
  Dhini zegt:

  Ik kijk af en toe naar nieuws en ook nieuws over politiek wat allemaal gebeurd in mijn land ( Indonesië ), sinds Pak Ahok. Toch wil ik heel graag dat op alle landen vrede en vol liefde hebben.

  Beantwoorden
 3. Marjolein Goedhardt
  Marjolein Goedhardt zegt:

  Ik zou op je stemmen hoor! Een goede insteek want de blijmakers die voor mij gelden zie ik er zeker weer in terug! Ee ngezonde en fijne planeet voor een ieder met gezond verstand :-D

  Beantwoorden
 4. Armande
  Armande zegt:

  LOL @ je ps.
  Maar ik snap helemaal wat je wilt zeggen. Ik duim vandaag ook een beetje dat er genoeg mensen met gezond verstand zijn in Amerika, die helpen de macht van Trump een beetje in te dammen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)