9 tips om je huis te beveiligen.

cilinderslot

Over bordjes, een hond en het cilinderslot.

Inbraak in je huis, het is echt niet fijn. Ik ben daarbij sieraden verloren van mijn overleden schoonmoeder. De tv, de computer, mijn portemonnee, ze hadden het allemaal mee mogen nemen. Maar dat…nee, dat niet.

Op zoek naar klein, verhandelbaar spul hadden de etterbakken ( ja sorry hoor) ook al mijn administratie uit de kast getrokken. Dagen ben ik bezig geweest alles weer in orde te krijgen.

Vandaar deze 10 tips.

Niet naar binnen

1 Het allereerste en allerbelangrijkste: zorg dat ze niet zomaar binnen kunnen komen!
Dat betekent een goed slot op de deur. En niet zo eentje die je met een paperclip open wipt!
Neem een cilinderslot en ga daarvoor naar een  specialist in cilindersloten

2 Bekijk de situatie om je huis. Voorkom dat inbrekers via de aanbouw, of een schutting of de eerste verdieping van het huis kunnen bereiken. En natuurlijk laat je geen ladder onder he thuis staan. Maar een kliko is ook een handig trapje!  Je voorkomt veel door ook te zorgen dat de ramen boven ook goed hang en sluitwerk  ( bij voorkeur met cilinderslot )hebben!

3 Denk niet dat wc raampje is zo klein: daar kan geen mens door. Een inbreker heeft maar een opening van vijftien centimeter nodig om binnen te komen. Weet je hoe weinig dat is?

Afschrikken

4 Een hond is natuurlijk de beste beveilig die je kan wensen, zolang die hond thuis is natuurlijk. En je moet er ook wel een hond willen. Een hond nemen alleen vanwege de veiligheid, dat vinden we geen goed idee.

5 Een bordje : “hier waak ik” werkt ook wel. De meeste inbrekers nemen geen risico: het zal maar waar zijn…., dan gaan ze liever voor de zekerheid naar de buren waar geen bordje hangt

6 Geluid. Ik heb heel lang behalve een cilinderslot een extra ketting op de deur gehad, trok je daaraan, dan ging het ding loeien.

Vakantie

7 Laat bij vakantie of andere afwezigheid een bewoonde indruk achter. Dat kan door lampen met timers. Als  drie weken lang in jouw huis om precies acht uur, precies die twee lampjes gaan branden, dan is het wel duidelijk dat er niemand thuis is…

8 Denk bij lampen die aangaan door bewegingsdetectie niet alleen aan de lampen buiten, maar ook aan de lampen binnen. Best eng voor de inbreker: ben je binnen flitst er ineens een lichtje aan.

En tenslotte

9 Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen.

lees ook Drukwerk voor de business woman

met dank aan https://kassa.bnnvara.nl/

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)