De dag van het gezin.

dag van het gezin

Gisteren was het de dag van het gezin. Ik heb dat niet bedacht, echt heus niet. De UN heeft het bedacht.

Eind 1993 hebben de Verenigde Naties 15 mei als Internationale Dag van het Gezin (International Day of Families) uitgeroepen. Een dag waarop wordt stilgestaan bij het belang van het gezin. In veel landen wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze dag.

Bron 

Ik vraag me toch een beetje af wat of wij daar mee moeten…Op mijn site BabyenKind heb ik geopperd dat we die dag dan zouden inzetten en vader  en moederdag zouden afschaffen. Dat leek mij ook gewoon heel praktisch. Met al die extended families en gezinnen met twee moeders en/of twee vaders en gezinnen zonder vader of moeder…Geef toe : een gezinsdag voorkomt een heleboel gedoe en gezeur. Gewoon one big happy family en allemaal picknicken in het park.

Maar toen ik erover na ging denken, vond ik het allemaal net iets te makkelijk, iets te veel, hoe zal ik het zeggen: Libelle zoet?

De UN en de dag van het gezin

Want er zijn natuurlijk heel veel big unhappy families. Er zijn gezinnen die verscheurd worden  door honger en oorlog. Gezinnen die in de meest barre armoedige omstandigheden leven.
Op een dag dat we van de UN moeten stilstaan bij het belang van het gezin, moet de UN zelf maar even stilstaan bij het belang van het gezin. En een doel stellen, echt eentje maar waar in 2018 aan gewerkt gaat worden. In 2018 heeft elk gezin op de wereld tenminste een maaltijd per dag. Of in 2018 heeft elk gezin een dak boven het hoofd. Ik noem maar wat essentiële zaken die elk gezin nodig heeft.
In 2019 maken ze bekend of ze een hun doel gehaald hebben. Als dat niet zo is, gaan ze in 2019 gewoon door, en desnoods in 2020 ook. Net zo lang tot ieder gezin een maaltijd per dag heeft…
En dan gaan ze aan dat dak werken ( of iets anders, er is keus genoeg ) En ook daar brengen ze van jaar tot jaar verslag uit….

Kijk, op die manier, zou ik denken heeft de dag van het gezin nut. En anders is het symboolpolitiek.

lees ook ik heb zo´n hekel aan verjaardagen

of met wortel en tak

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)