fbpx
Liefde en relaties

Ik heb zo´n hekel aan verjaardagen vieren

verjaardagen vieren
Felice
Geschreven door Felice

Echt waar, ik heb een hekel aan verjaardagen vieren.

Wanneer ik dat zeg beginnen de mensen vals te lachen en roepen : “jaaaaaah, je wil gewoon niet weten dat je ouder wordt”.
Nou dat is wel de laatste reden. Ik word in december 63, je mag alles van me weten. En ik ben er blij mee.
Wat ik zo langzamerhand te kort kom in soepelheid van ledematen, haal ik ruim in, in soepelheid van geest. Dat ik dingen vergeet heeft niets met de ouderdom te maken: dat doe ik mijn hele leven al. Dus daar mak ik me totaal niet druk om. Ik maak me over het algemeen veel minder druk. Dat bedoel ik met soepelheid van geest.
Kortom, ik heb geen hekel aan verjaardagen vieren omdat ie ouder wordt.

Mijn problemen met verjaardagen vieren beperken zich ook niet tot mijn eigen verjaardag.

Ik vind het verschijnsel in haar algemeenheid verschrikkelijk. Zijn er mensen die het echt leuk vinden, vraag ik me af ? Wat is de lol van op de verjaardag van de buurvrouw naast de andere buurvrouw te moeten zitten en minstens twee uur lang te worden voorgelicht over de prestaties van haar kinderen ( die je al niet kon uitstaan toen ze vier en zes waren )? Kom op, wees eens eerlijk. De taart moet wel heel super speciaal zijn, dat ie opweegt tegen diezelfde schuine mop van de zwager van…Toch ?

Het zit hem er niet in dat ik de jarige in kwestie geen cadeautje gun. Integendeel! Ik geef mensen graag een cadeautje. Maar kunnen we niet afspreken dat we die gewoon in de week vooraf gaand aan de verjaardag inleveren??
Met de huidige moderne media is het heel makkelijk even een filmpje te maken als je het uitpakt en die stuur je dan op.
Klaar!

We kunnen natuurlijk ook doen wat de Fransen doen: naamdag vieren. Dus op zeg 5 july, ik verzin maar even wat, trakteren alle Felice-n op appeltaart. En krijgen ze allemaal een bos bloemen.

Zo heerlijk overzichtelijk. En de tijd die vrijkomt van al die verjaardagen, die we niet meer vieren, die gaan we goed gebruiken. We houden 1 x per jaar een buurtfeest ( een keer per jaar de buurvrouw is goed te doen ).En we gaan lekker wandelen en fietsen met vrienden en familie, gewoon wanneer we daar zin in heben. Desnoods met taart!

lees ook : bespiegelingen over feestjes en toastjes

Like

Over de auteur

Felice

Felice

25 reacties

Geef een reactie