Ik heb zo´n hekel aan verjaardagen vieren

verjaardagen vieren

Echt waar, ik heb een hekel aan verjaardagen vieren. Ik leg je uit waarom het van mij echt niet hoeft. En ik heb een tegenvoorstel

Wanneer ik dat zeg beginnen de mensen vals te lachen en roepen: “jaaaaaah, je wil gewoon niet weten dat je ouder wordt”.
Nou dat is wel de laatste reden. Ik word in december 63, je mag alles van me weten. En ik ben er blij mee.
Wat ik zo langzamerhand te kort kom in soepelheid van ledematen, haal ik ruim in, in soepelheid van geest. Dat ik dingen vergeet, heeft niets met de ouderdom te maken: dat doe ik mijn hele leven al. Dus daar mak ik me totaal niet druk om. Ik maak me over het algemeen veel minder druk. Dat bedoel ik met soepelheid van geest.
Kortom, ik heb geen hekel aan verjaardagen vieren omdat ie ouder wordt.

Mijn problemen met verjaardagen vieren beperken zich ook niet tot mijn eigen verjaardag.

Ik vind het verschijnsel in haar algemeenheid verschrikkelijk. Zijn er mensen die het echt leuk vinden, vraag ik me af ? Wat is de lol van op de verjaardag van de buurvrouw naast de andere buurvrouw te moeten zitten en minstens twee uur lang te worden voorgelicht over de prestaties van haar kinderen (die je al niet kon uitstaan toen ze vier en zes waren)? Kom op, wees eens eerlijk. De taart moet wel heel super speciaal zijn, dat ie opweegt tegen diezelfde schuine mop van de zwager van…Toch?

Het zit hem er niet in dat ik de jarige in kwestie geen cadeautje gun. Integendeel! Ik geef mensen graag een cadeautje. Maar kunnen we niet afspreken dat we die gewoon in de week vooraf gaand aan de verjaardag inleveren??
Met de huidige moderne media is het heel makkelijk even een filmpje te maken als je het uitpakt en die stuur je dan op.
Klaar!

Naamdag

We kunnen natuurlijk ook doen wat de Fransen doen: naamdag vieren. Dus op zeg 5 juli, ik verzin maar even wat, trakteren alle Felice-n op appeltaart. En krijgen ze allemaal een bos bloemen.

Zo heerlijk overzichtelijk. En de tijd die vrijkomt van al die verjaardagen, die we niet meer vieren, die gaan we goed gebruiken. We houden 1 x per jaar een buurtfeest (een keer per jaar de buurvrouw is goed te doen). En we gaan lekker wandelen en fietsen met vrienden en familie, gewoon wanneer we daar zin in hebben. Desnoods met taart!

lees ook : bespiegelingen over feestjes en toastjes

like Like
Like
3
25 antwoorden
 1. Dhini
  Dhini zegt:

  Ik vierde mijn verjaardag af en toe toen ik in mijn land woonde (wel maar een keertje toen ik vijf jaar was). Daarna samen met mijn collega`s. Sinds ik in Nederland vierde mijn verjaardag maar de laatste tijd heb ik geen zin in, maar wel graag cadeaus ontvangen :D

  Beantwoorden
 2. Julie
  Julie zegt:

  Ik vind cadeaus geven leuker dan krijgen! Ik lijk maar niet te weten hoe ik me moet gedragen dan. Als ik blij ben met een cadeau; reageer ik dan niet té enthousiast zodat het lijkt of ik het juist niet ben? En wat doe je als je niet blij bent… Verjaardagen zijn inderdaad maar iets raars! :-)

  Beantwoorden
 3. Frederique
  Frederique zegt:

  Op zich vind ik het wel iets moois, je geboortedag vieren, en elke reden tot een feestje is op zich een goede reden. (maar ik zeg je eerlijk, ik vier het zelf al jaren niet meer)

  Beantwoorden
 4. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Het ligt bij mij aan de verjaardag of ik er met plezier heen ga. Sommige verjaardagen zijn er ploegen om er doorheen te komen, andere verjaardagen juist weer reuze gezellig. Mijn oom viert zijn verjaardagen om de 5 jaar. Dan vind ik persoonlijk wel een mooi idee.

  Beantwoorden
 5. Janet | thatonetime
  Janet | thatonetime zegt:

  Ik vind verjaardagen altijd heel gezellig en ga er graag naartoe. Mijn eigen verjaardag vind ik ook leuk om te vieren.

  Beantwoorden
 6. Melissa
  Melissa zegt:

  Soms eigen verjaardag en vriens wel erg leuk maar van familie of vrienden zoveel onbekende en dan voel ik mij zo ongemakkelijk

  Beantwoorden
 7. Luc van de Wiel
  Luc van de Wiel zegt:

  Ik voel met je mee! We worden elke dag ouder, waarom zou je daar één keer per dag stil bij moeten staan. Ik ben liever elke dag blij dat ik nog leef…

  Beantwoorden
 8. Stephanie Vanmarcke
  Stephanie Vanmarcke zegt:

  Ik heb (nog) geen hekel aan verjaardagen. Maar ik ben pas 30 geworden ook :-) Ik vind het leuk om dan te trakteren met een stukje taart of een aperitiefje.

  Beantwoorden
 9. Carolien
  Carolien zegt:

  Ik vind verjaardagen ook helemaal niks! Gelukkig ben ik dus niet de enige. Ik denk dat ik dit jaar met mijn verjaardag een dag weg ga. Dierentuin of pretpark ofzo.

  Beantwoorden
 10. SarahJM
  SarahJM zegt:

  Mijn verjaardag vieren vind ik leuk maar doe het altijd met een klein groepje mensen… Zelfde geldt voor verjaardagen bezoeken

  Beantwoorden
 11. Geja
  Geja zegt:

  Ik vier mijn eigen verjaardag niet. Wel die van manlief en kinderen. Ook vind ik het gezellig om naar verjaardagen te gaan dan zie ik de familie weer. Het komt namelijk niet zo heel vaak voor dat we met zn allen tegelijk bij elkaar zijn. Ik zou ” naamdag” wel onpersoonlijk vinden.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)