Ik heb zo´n hekel aan verjaardagen vieren

verjaardagen vieren

Echt waar, ik heb een hekel aan verjaardagen vieren.

Wanneer ik dat zeg beginnen de mensen vals te lachen en roepen : “jaaaaaah, je wil gewoon niet weten dat je ouder wordt”.
Nou dat is wel de laatste reden. Ik word in december 63, je mag alles van me weten. En ik ben er blij mee.
Wat ik zo langzamerhand te kort kom in soepelheid van ledematen, haal ik ruim in, in soepelheid van geest. Dat ik dingen vergeet heeft niets met de ouderdom te maken: dat doe ik mijn hele leven al. Dus daar mak ik me totaal niet druk om. Ik maak me over het algemeen veel minder druk. Dat bedoel ik met soepelheid van geest.
Kortom, ik heb geen hekel aan verjaardagen vieren omdat ie ouder wordt.

Mijn problemen met verjaardagen vieren beperken zich ook niet tot mijn eigen verjaardag.

Ik vind het verschijnsel in haar algemeenheid verschrikkelijk. Zijn er mensen die het echt leuk vinden, vraag ik me af ? Wat is de lol van op de verjaardag van de buurvrouw naast de andere buurvrouw te moeten zitten en minstens twee uur lang te worden voorgelicht over de prestaties van haar kinderen ( die je al niet kon uitstaan toen ze vier en zes waren )? Kom op, wees eens eerlijk. De taart moet wel heel super speciaal zijn, dat ie opweegt tegen diezelfde schuine mop van de zwager van…Toch ?

Het zit hem er niet in dat ik de jarige in kwestie geen cadeautje gun. Integendeel! Ik geef mensen graag een cadeautje. Maar kunnen we niet afspreken dat we die gewoon in de week vooraf gaand aan de verjaardag inleveren??
Met de huidige moderne media is het heel makkelijk even een filmpje te maken als je het uitpakt en die stuur je dan op.
Klaar!

We kunnen natuurlijk ook doen wat de Fransen doen: naamdag vieren. Dus op zeg 5 july, ik verzin maar even wat, trakteren alle Felice-n op appeltaart. En krijgen ze allemaal een bos bloemen.

Zo heerlijk overzichtelijk. En de tijd die vrijkomt van al die verjaardagen, die we niet meer vieren, die gaan we goed gebruiken. We houden 1 x per jaar een buurtfeest ( een keer per jaar de buurvrouw is goed te doen ).En we gaan lekker wandelen en fietsen met vrienden en familie, gewoon wanneer we daar zin in heben. Desnoods met taart!

lees ook : bespiegelingen over feestjes en toastjes

like Like
25 antwoorden
 1. Dhini
  Dhini zegt:

  Ik vierde mijn verjaardag af en toe toen ik in mijn land woonde (wel maar een keertje toen ik vijf jaar was). Daarna samen met mijn collega`s. Sinds ik in Nederland vierde mijn verjaardag maar de laatste tijd heb ik geen zin in, maar wel graag cadeaus ontvangen :D

  Beantwoorden
 2. Julie
  Julie zegt:

  Ik vind cadeaus geven leuker dan krijgen! Ik lijk maar niet te weten hoe ik me moet gedragen dan. Als ik blij ben met een cadeau; reageer ik dan niet té enthousiast zodat het lijkt of ik het juist niet ben? En wat doe je als je niet blij bent… Verjaardagen zijn inderdaad maar iets raars! :-)

  Beantwoorden
 3. Frederique
  Frederique zegt:

  Op zich vind ik het wel iets moois, je geboortedag vieren, en elke reden tot een feestje is op zich een goede reden. (maar ik zeg je eerlijk, ik vier het zelf al jaren niet meer)

  Beantwoorden
 4. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Het ligt bij mij aan de verjaardag of ik er met plezier heen ga. Sommige verjaardagen zijn er ploegen om er doorheen te komen, andere verjaardagen juist weer reuze gezellig. Mijn oom viert zijn verjaardagen om de 5 jaar. Dan vind ik persoonlijk wel een mooi idee.

  Beantwoorden
 5. Carolien
  Carolien zegt:

  Ik vind verjaardagen ook helemaal niks! Gelukkig ben ik dus niet de enige. Ik denk dat ik dit jaar met mijn verjaardag een dag weg ga. Dierentuin of pretpark ofzo.

  Beantwoorden
 6. SarahJM
  SarahJM zegt:

  Mijn verjaardag vieren vind ik leuk maar doe het altijd met een klein groepje mensen… Zelfde geldt voor verjaardagen bezoeken

  Beantwoorden
 7. Geja
  Geja zegt:

  Ik vier mijn eigen verjaardag niet. Wel die van manlief en kinderen. Ook vind ik het gezellig om naar verjaardagen te gaan dan zie ik de familie weer. Het komt namelijk niet zo heel vaak voor dat we met zn allen tegelijk bij elkaar zijn. Ik zou ” naamdag” wel onpersoonlijk vinden.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

:bye: 
:good: 
:negative:  
:scratch: 
:wacko:  
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose:  
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail:  
:-(   
:unsure:  
;-)