Het is weer wisselvallig….

wisselvallig

Ik heb dat altijd zo’n mooie uitdrukking gevonden: wisselvallig.
Het klinkt zo chique, vind je niet. Het klinkt duur, terwijl het helemaal geen prettige betekenis heeft. Het betekent veranderlijk, onbestendig, instabiel.

Mensen houden niet van wisselvallig

Dat zijn zaken daar houden wij mensen over het algemeen niet van. Zeker niet in het weer. Dan krijg je maar onzekerheden: moet je nu een trui of een T-shirt aan? Moet die plu nu mee, of kan hij thuis blijven. Het meest vervelende is in dit soort gevallen dat je altijd de verkeerde keuze lijkt te maken.
Als je je indekt en alles meeneemt, sjouw je je rot…

Het is gewoon niet prettig wanneer je niet weet waar je aan toe bent. Dat hebben we met het weer, dat hebben we met mensen. Met mensen nog meer dan met het weer, als je het mij vraagt.

We kunnen het prima handelen als iemand, laten we eens een voorbeeld noemen, een enorme boze bui heeft. Dat is helder en duidelijk, die persoon is boos en gelukkig is hij het niet op mij. Laten we maar snel weggaan, dan hebben we er het minste last van. Stel nu eens dat die boze persoon, net op het moment dat jij er tussenuit wil piepen, omslaat als een blad aan de boom?
De hartelijkheid zelve wordt en je vriendelijk een drankje aanbiedt?

Waar moet je dan op varen? Op de boosheid of de hartelijkheid? Als je nu de verkeerde keuze maakt, dan heb je reuze pech…

Het is met deze voorbeelden volstrekt helder: wisselvallig weer, wisselvallige mensen: het is niks gedaan…

maar toch ….

Maar toch hè, vind ik het diep in mijn hart heel leuk… Ik vind het wel spannend als ik niet helemaal zeker weet wat er gaat gebeuren. Het houdt me alert!
Zeg nou eens eerlijk, zijn we allemaal niet bij tijd en wijle een beetje veranderlijk? Kunnen we onze mening niet razendsnel omgooien? Al was het alleen maar om de stomverbaasde blikken van de mensen om je heen. “Ja maarrrrr… jij hield toch nooit van…” en dan met een stralende glimlach zeggen: “nu wel!”  Gewoon omdat het kan… Wisselvallig zijn.

lees ook : wat is kou toch een raar iets

like Like
11 antwoorden
 1. Kevin
  Kevin zegt:

  Hahah ja ik ben soms ook wel eens wisselvallig! Maar met het weer vind ik inderdaad irritant. Plu mee of niet trui aan of niet. Altijd de verkeerde keuze haha

  Beantwoorden
 2. Janet | thatonetime
  Janet | thatonetime zegt:

  Haha wisselvallig vind ik altijd een woord waar je net niets mee kan. Wat betreft het weer vind ik wisselvallig verschrikkelijk! ;)

  Beantwoorden
 3. Marjolein
  Marjolein zegt:

  Wisselvallige personen zijn eigenlijk veel interessanter dan persoonlijkheden die je niet kunt pijlen. Dat maakt het leven ook veel leuker en inspirerender Anders wordt het maar wat saai

  Beantwoorden
 4. Lodi
  Lodi zegt:

  haha ja wisselvallig, rot woord in het weer. Want wat moet ik aan ;) Maar verder precies zoals je zegt is wisselvallig ook wel weer mooi. Onbekend, niet wetende wat het gaat worden.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)