Misleidend en stigmatiserend: de anti abortus campagne.

anti abortus campagne

over de nieuwe anti abortus campagne

We dachten dat we als vrouw met de slogan: baas in eigen buik, toch volkomen duidelijk hadden gemaakt, waar we stonden.
Een baby groeit in ons lijf, wij zijn er uiteindelijk volledig verantwoordelijk voor dat die baby een mooi en veilig leven krijgt: dus wij nemen de beslissingen aangaande de baby. Immers: een vader kan zijn vaderschap altijd ontkennen (dat gebeurt vaak genoeg) een moeder kan haar moederschap nooit ontkennen. Zij is daarmee automatisch degene bij wie de beslissing ligt of een zwangerschap voldragen kan worden. Een heel moeilijke en ingrijpende beslissing.

Gelovig Nederland heeft het ons nooit vergeven, zo blijkt uit hun spotje tegen abortus, waar we deze week veelvuldig mee geconfronteerd werden. Baas in eigen buik? Denk eens om het baasje IN je buik! Wel foei, wel foei, wel foei! Alleen maar aan jezelf denken he? Nee, nee,nee daar gaan we niet aan beginnen

waarom deze anti abortus campagne

Het is voor sommige soorten mannen (het soort dat in de CU en de SGP zit) niet te verteren, dat ze geen grip meer hebben op hun zaad, zodra ze dat zaad in een vrouw gestort hebben.
Ze hebben daar van alles op verzonnen,(echtelijke trouw  en zo veel kinderen als God ons schenkt bijvoorbeeld) om maar niet te hoeven erkennen dat hun rol na de zaadlozing is uitgespeeld…

Dat ze daarover staan te stampvoeten en niet willen snappen dat hun zaad een onderdeel is van het proces dat leven heet en niet het leven zelf, is hun probleem.

Alleen op het moment , dat ze om hun zin te krijgen, valse informatie gaan verspreiden, wordt het tijd om in te grijpen. Als je op de site van abortusinformatiepuntnl kijkt, zie je foto’s van foetussen van 6,7 en 8 weken. Allemaal volgroeide mensjes…
Feitelijk onjuist. Gewoon niet waar. Gewoon misleidend.

Wanneer je moet liegen om je punt te maken ben je een bijzonder sneu mannetje. En nog sneuer is het dat deze christenen het negende gebod negeren: U zult geen valse getuigenis spreken tegen uw naaste. In gewoon Nederlands: je mag niet liegen!

Er zijn meer dan 700 protesten over deze anti abortus campagne binnen gekomen bij de Reclamecode commissie, ongehoord veel.
Laten we hopen dat het iets uithaalt. Verder moeten we gewoon doorgaan met ademhalen en wachten tot dit soort mannetjes is uitgestorven, of moeten we ons actief verzetten?

lees ook : de QR code

foto van Door Hans Peters / Anefo – http://proxy.handle.net/10648/ac592504-d0b4-102d-bcf8-003048976d84, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=68017417

like Like
5 antwoorden
 1. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Liegen is natuurlijk nooit goed. Tegelijkertijd beroemen we ons er altijd op dat ieders stem gehoord mag worden. Maar dan wel met feiten inderdaad.

  Beantwoorden
 2. Dionne
  Dionne zegt:

  Het blijft een beladen onderwerp. Er zijn meer meer redenen te bedenken dan een verkrachting of welke vorm dan ook. Ik vind het heel belangrijk dat dit iemands eigen keus mag zijn.

  Beantwoorden
 3. Mandy
  Mandy zegt:

  Ik vind abortus altijd een lastig iets.. als je seks hebt, weet je dat je zwanger kan worden, als je zwanger word, vind ik dat je op moet draaien voor de consequenties.. als je verkracht of iets bent, vind ik dat je voor abortus mag gaan. Mijn mening!!

  Beantwoorden
 4. Nienke
  Nienke zegt:

  Ik hoorde de reclame op de radio, er zijn tal van redenen om juist wel voor abortus te kiezen. En zo’n keuze neem je echt niet over één nacht ijs.

  Beantwoorden
 5. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  Ik heb de reclame niet gezien. Ik heb ook nooit begrepen waarom er zoveel protest is tegen leven maar ook dood (euthanasie). Niemand kan voor jou iets bepalen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)