de heks en geloven in sprookjes

heks

Als ik de sprookjes mag geloven, is een heks makkelijk herkenbaar. En waarom zou ik de sprookjes niet geloven? Het is op dit moment hogelijk in de mode om in sprookjes te geloven, dus ik doe een keertje mee.

De heks in sprookjes is een krom vrouwtje. Met puntneus met pukkel. Ze draagt zwarte kleren. Of dat komt doordat ze ze nooit wast, of omdat ze bewust voor de kleur zwart kiest, is ons niet duidelijk.
De rafels aan haar kleren duiden in ieder geval wel op armoe. De trend dat je een spijkerbroek alleen maar aankan met gaten en rafels is zo kort,dat de jurk van de heks gewoon geen modisch gegeven kan zijn.
De heks wordt bijna altijd vergezelt door haar kat. Die kat is ook zwart, wellicht is de zwarte jurk toch een keuze. Of misschien is zwart gewoon het uniform voor heksen, wie zal het zeggen?

Het laatste trefzekere kenmerk van een heks is dat ze haar bezemsteel altijd bij zich heeft. Die heeft ze nodig om op tijd weg te kunnen vliegen.

Er zijn een paar dingen aan het beeld van een heks die ik niet snap.

Kijk, als ik kon toveren en ik had een lelijke pukkel op mijn neus, dan was een en een twee en toverde ik op een nacht met volle maan, die pukkel voorgoed weg,

Daarna werd ik rijk van de meiden die me grof geld boden dat bij hun ook te doen. Dat leverde me echt op zijn minst genoeg geld op om een paar fatsoenlijke jurken van te kopen.
Nee, nu niet zeggen dat ik die ook wel kan toveren. Toveren daar ga je zuinig mee om. Waar het niet hoeft, doe je het niet.

Dat de heks een kat achter zich aan laat dribbelen, dat begrijp ik goed: het is gezellig en je hoeft nooit op tijd naar huis om het beest eten te geven en de bak te verschonen.
Maar dat ze altijd met die bezemsteel sjouwt, daar begrijp ik niets van. Ik neem mijn fiets toch ook niet overal mee naar toe? Aan een boom op slot zetten, dat moet gewoon wel werken..

Het is merk ik toch, nog niet zo makkelijk om in sprookjes te geloven als ik dacht…

lees ook eens: vergeten deugden

like Like
8 antwoorden
 1. 9Lives Cats Etc
  9Lives Cats Etc zegt:

  Dit was leuk om te lezen :good: . Ik heb ook een zwarte kat, misschien was een van mijn verre familie een heks.
  Zou dat heksenkostuum dat we jaren terug op zolder hebben gevonden dan toch niet van carnaval geweest zijn?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)