Trash dating.

trash dating

Ik had nog nooit gehoord van trash dating en dacht serieus dat mijn vriendin een geintje maakte toen ze het noemde. Maar het bestaat dus echt…

Mocht je – net als ik – geen flauw benul hebben wat ze nu met trash dating bedoelen het gaat als volgt: je wil graag een leuke date, want je bent op zoek naar een leuke partner. Je bent een natuurlief hebber en/of begaan met het milieu.
Met trash dating combineer je die twee zaken.

Je meldt je aan op de trashdating site, zoekt een leuke ander. En als die ander jou ook leuk vindt, spreek je samen ergens af en ga je vuil rapen. Handschoenen, vuilniszak en prikstok mee en HUP aan de slag.

De site  van Trashdating zelf zegt:

“”Bij een klik en een goed gevoel, kun je gelijk een trashdate plannen. Je maakt dan een afspraak op een plek waar jullie beiden zin hebben om heen te gaan en waar nog wel wat afval op te rapen valt, neemt een paar handschoenen mee en een herbruikbare tas (bijvoorbeeld zo’n grote van de supermarkt) en laat jezelf verrassen door wat de dag je brengen gaat. Het meemaken van elkaar in de realiteit geeft immers een veel beter beeld dan eindeloos chatten.

Wat dat laatste betreft, hebben ze wat mij betreft een puntje… Je leert me kaar wel al doende kennen.
En als ik zo eens na de 20-ers en 30’ers om me heen luister, gebeurt dat maar al te vaak. Eindeloos chatten en dan op de eerste date toch besluiten: nee dit is hem/haar niet. Weer een teleurstelling rijker.

Maar of zwerfafval gaan prikken, met als doel elkaar te leren kennen nu zo slim is…
Ik denk – misschien heel ouderwets: Doe niet al te veel moeite om een leuke en belangrijke “ander” tegen te komen.

Weet je wat je moet doen? Gewoon iets wat je leuk vindt. Toneelspelen, Koij karpers kweken, diepzee duiken, sonnetten schrijven, vlinders vangen,  monsters meppen, het maakt niet uit.
Ga dat gewoon doen en je komt met allemaal mensen in aanraking die dat ook doen. Je maakt elkaar mee in de realiteit…

En dan op een dag: is daar dat vlammetje. Dat stevig aanwakkert tot je voor mekaar in vuur en vlam staat…. En daar heb je dan niet stoer een berm van een snelweg van zwerfvuil moeten ontdoen.

lees ook: over zeurpieten en jammerhouten

like Like
9 antwoorden
 1. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Het is op zich wel heel praktisch. Nederland wordt er opgeruimder en schoner van. En als de date dan mislukt heb je in ieder geval een goede daad gedaan voor het milieu.

  Beantwoorden
 2. Marjolein
  Marjolein zegt:

  Haha dit is echt te grappig, hoe verzinnen ze het! Wel leuk bedacht overigens je hebt zo beiden een leuke overeenkomst

  Beantwoorden
 3. Luc van de Wiel
  Luc van de Wiel zegt:

  Het nuttige met het aangename verenigen, dus. Het kan zeker romantisch zijn, mits je beide geïnteresseerd bent in het milieu en er dus voor open staat

  Beantwoorden
 4. Wanda
  Wanda zegt:

  Ik denk eerlijk gezegd niet dat bij zo’n activiteit een romantisch vonkje overslaat, maar het is in ieder geval wel wat anders als eerste date dan standaard uit eten of zo.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)