Bubbel, bubbel, bubbelgum..

bubbelgum

Je leest de laatste tijd zoveel over bubbels. Bubbels waar we in zitten en nodig uit moeten, bubbels waar binnen het leven vertekend, bubbels die zo goed voelen dat niemand er meer uit wil. En zo hebben we heel wat bubbels waar we het over kunnen hebben. 

Bubbelgum kopen 

Maar waar ik niemand meer over hoor, is bubbelgum. 
Weet je nog wel? Bazoeka! Voor 5 cent, kocht je bij de sigarettenzaak van de dames W een pakje bubbelgum. Voorzichtig trok je dan het papiertje los: want onder de verpakking zat een stripverhaal. 

Twee voor de prijs van een 

Dat was nog eens waar voor je geld! Een stuk kauwgom en een plaatje! Terwijl je voorzichtig het stripje openvouwde om te lezen (het was altijd een heel flauw verhaaltje, maar dat deed er niet toe), walmde de geur van de bubbelgum in je neus. De geur van mier en mier en nog zoeter gecombineerd met de onweerstaanbare reuk van puur chemisch. En geloof mij: het geheel van die lucht, kan je samenvatten als: Het rook roze. En zo smaakte het ook. 

Als je die Bazoeka in zijn geheel in je mond propte, moest je even stevig doorkauwen. Het kostte echt minstens een minuut, voordat je dat ding in je mond kon vervormen. Laat ik zeggen voor dat je van de gom echt kauwgom had gemaakt. 

Bubbelgum bellenblazen 

En als je dan die Bazoeka had klein gekregen, dan begon het echte werk. Dan ging je er bubbels mee blazen. Grote kauwgom bubbels, die op je gezicht uit elkaar spatten en aan je wang bleven kleven. 

Tenminste, dat deden de andere kinderen uit de straat. Mij is het nooit gelukt. 
Niet een keer in mijn leven ben ik erin geslaagd om zo’n geweldig grote roze, doorzichtige kauwgom bel te produceren. En niet omdat ik er niet dapper op oefende, laat dat vooral gezegd zijn. Ik kon het gewoon niet. 

Zo dat, vraag ik me nu af, de reden zijn dat ik nooit echt in bubbels heb geloofd? 

lees ook eens: de man die het broekje naar beneden trok

like Like
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)