De man die het broekje naar beneden trok 

ongewenste seksuele handelingen

ongewenste seksuele handelingen, wat kunnen we doen?

Op een zomerse dag trok de 41-jarige medewerker vorig jaar ‘bij wijze van grap’ de korte broek van zijn vrouwelijke collega naar beneden. De vrouw kwam hierdoor met haar blote billen op de werkvloer te staan, in het bijzijn van collega’s. Einde citaat. Bron AD 

Een duidelijk gevalletje van ongewenste seksuele handelingen op de werkvloer. De vrouw voelde zich meer dan opgelaten en barste in tranen uit. 
De volgende dag bood hij zijn excuses aan: het was niet zo bedoelt. 
Daar dacht zijn baas anders over, de man werd op staande voet ontslagen. 

De man vond dat niet leuk en vocht het ontslag aan. Ik begrijp die man wel. Die leefde nog steeds onder de comfortabele steen, dat je als man een vrouw een plezier doet met je ongewilde seksuele avances. Daar zijn vrouwen voor, dan voelen ze zich gewild, populair en sexy… 
Neem het zo’n man maar eens kwalijk dat bij gewoon lekker onder die steen wil blijven liggen, dromend van seks-luilekkerland. 

Om mannen daar vandaan te krijgen, is heel wat nodig. Met de wet in de hand kwam de werkgever gelukkig een heel eind. Hij won de rechtszaak die de slippentrekker tegen hem aanspande. 
Mijnheer beweerde namelijk “dat het bedrijfscultuur was, dat iedereen dit deed” De rechter zag dat niet bewezen. 

Dat wij vrouwen het recht achter ons hebben als het gaat om ongewenste seksuele handelingen op de werkvloer, is een groot goed. Maar ik denk dat er meer moet en mag gebeuren. Wij vrouwen moeten die stenen met kracht wegtrappen. 

Ik moet denken aan mijn dochter, ze was 18 toen en werkte in een café met een groot terras aan het water. Daar zaten een stel jongens van een jaar of 20 bier te drinken. Een ervan legde zijn hand op haar achterwerk. 
Ze draaide zich om en riep: “Doe dat maar bij je moeder!” 

De jongeman werd door het hele terras uitgelachen. Haar baas vroeg de groep af te rekenen en te vertrekken. 
Kijk dat is een mooi staaltje “steen wegschoppen” 

Wat mij betreft had de vrouw in dit verhaal door haar zeer begrijpelijke tranen heen, best links mogen uithalen om de man rechts op zijn vervelende gezicht te slaan. 

Laten we dankbaar zijn voor wetten die ons beschermen, maar laten we vooral ook flink stenen wegschoppen.

lees ook: en als je het niet begrijpt

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)