Aandacht voor artrose

bewegen

over bewegen, pijn en ouder worden.

Nog niet zo heel lang geleden was wat mij betreft artrose de ver-van-mijn-bed-show. Iets voor hele oude mensen, die kromgebogen door een winkelcentrum schuifelen.

Zo’n beeld zorgt er natuurlijk, lekker makkelijk, voor dat je het hele idee van artrose veilig ver van je af kan gooien. Maar dat is niet heel erg slim. Daar bewijs je je zelf echt geen dienst mee.
Want hoewel artrose niet te genezen of te stoppen is, kan je zelf enorm veel doen om artrose te voorkomen, dan wel de zaken binnen de perken te houden.

Afvallen

Het is zo logisch als maar zijn kan: hou je gewrichten soepel en je zal op zijn minst minder last hebben. Met elke kilo die jij teveel met je meedraagt, belast je je gewrichten onnodig.
Met het ouder worden, merkte ik dat ik stilletjes aan steeds zwaarder werd. Zacht en kalm kwamen de kilo’s erbij. En ze bleven ! Op een dag kon ik er niet meer omheen: mijn BMI was boven de 25.

Dat is iets wat ik weigerde van mezelf te accepteren! Ik was altijd een sprinkhaan, een garnaal, een ondermaatse vis ! Het heeft me 9 maanden gekost, maar ik heb een BMI van 24,7. En ik ben er trots op.

Ik kan echt iedereen van mijn leeftijd aanbevelen, goed op haar gewicht te letten. Het is niet alleen gezonder, het geeft ook je zelfvertrouwen een boost.

Bewegen

Om artrose te voorkomen en om af te vallen, is bewegen je ticket. Best fijn dat je hier twee vliegen in een klap slaat! Wanneer het gaat om bewegen, is mijn dringend advies: ga op zoek !! En zoek iets wat bij je past, wat je leuk vindt en- en dat is het allerbelangrijkste – wat je de rest van je leven kan volhouden!

Consequent blijven

Ik heb echt nieuwe gewoontes aan moeten leren, dat was niet zo moeilijk. Het lastige was om ze consequent vol te houden…Maar ik verzon de gekste dingen: kon ik mijn powerloop van een kwartier die dag niet doen, omdat ik op pad was? Ach dan liep ik in de 20 minuten die ik op de trein moest wachten, met gestrekte pas over het perron…

Misschien ben je net als ik, van nature niet zo’n sportief type. Maar geloof me: bewegen is gewoon fijn !

meer weten over elektrische scooters?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)