Aardig zijn voor jezelf: zo moeilijk is het niet.

aardig voor jezelf

Wat is dat toch dat wij vrouwen zo weinig aardig zijn voor onszelf.

We laten zelfs anderen niet aardig voor ons zijn. Wanneer we een complimentje krijgen, wuiven we het negen van de tien keer weg. “Die jurk????, ach meid die heb ik al jaaaaren”“ Hoezo, ik kan lekker koken?? Nou dan heb je nog nooit bij mijn moeder gegeten, die kan pas koken!”

Waarom zijn we er toch zo goed in complimentjes te bagatelliseren en onszelf omlaag te halen?? In plaats van gewoon te doen wat we moeten doen: genieten van het compliment?

Vijf tips die je kunnen helpen wat aardiger voor jezelf te zijn

1) Je weet echt wel dat het leven niet altijd leuk is, en dat jij ook gewoon fouten maakt. Je bent maar een mens, tenslotte. Voedt je negatieve gedachten over wat je allemaal fout gedaan hebt niet. Laat ze los. Bezie jezelf met mildheid, leert de mindfulness ons. Het was maar een moment, dat falen en het is alweer voorbij.

2) Vat niet alles direct negatief op. Als iemand kritiek op je heeft, wil hij je nog niet de grond in boren!. Mensen kunnen ook kritiek op je hebben met als doel je te helpen.

3) Durf ook eens nee te zeggen. Een nee aan anderen kan een ja voor jezelf zijn. Wanneer je bijvoorbeeld helemaal geen zin hebt, om weer dat vervelende klusje te doen, waar iedereen zich steeds onderuit weet te kletsen.

4) Je vergeet het misschien: maar ook de manier waarop je met je lichaam omgaat, heeft te maken met aardig zijn voor jezelf. Wees regelmatig aardig voor je lichaam: geef het buitenlucht, gezonde voeding en een lekkere bodycrème! Goed in je vel zitten, mag je gerust letterlijk nemen.

5) Geef jezelf een aai als je merkt dat je weer eens erg negatief over jezelf denkt. Gewoon een aai. Doordat je jezelf even aanraakt, maakt je lichaam het hormoon oxytocine aan, wat stress vermindert.

Met al deze tips moet het toch lukken om de volgende keer dat iemand tegen: “Wat een leuke jurk!” te antwoorden met: “Dank je”

like Like
Love
2
6 antwoorden
 1. Gabrielle
  Gabrielle zegt:

  Goede tips, zoals je zegt, iedere vrouw kan daar meer van hebben, ook ik. Tegenwoordig zeg ik steeds vaker gewoon, dankje in plaats van een smoesje.

  Beantwoorden
 2. Lizette
  Lizette zegt:

  Mooie tips! Ik weet ze allemaal wel, maar het lijkt er zo ingebakken te zitten om een compliment te buigen. In de praktijk brengen is lastig.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)