Bitches: 5 oertypen

bitch

Regelmatig roepen vriendinnen liefkozend naar elkaar: bitch!!! Vandaag even aandacht voor de vraag: heb jij een bitch in je? En zo ja: hoe erg dan?.

De vraag is natuurlijk, wanneer ben je nu echt een bitch??


Als je een sterke overtuiging hebt? Nee, natuurlijk niet, dat is alleen maar goed.
Dan laat je zien dat je nadenkt, dat je ruggegraat hebt, dat je staat voor je overtuiging.
Helaas gebruiken een heleboel mensen het hebben van een sterke mening als een excuus om te kunnen zeggen wat ze willen.”Ik noem de zaken nu eenmaal gewoon bij de naam”, zeggen ze dan. Of :“zo ben ik nu eenmaal”. En als laatste en dat vind ik zelf de naarste: “als je het niet kan hebben, dan is dat toch zeker jouw probleem”

Dit soort uitspraken hangen een beetje op de grens, van wat nog leuk met elkaar omgaan is, vind ik. Natuurlijk mag je dingen bij de naam noemen, zeker mag je jezelf zijn. Maar het is helemaal vanzelfsprekend dat je altijd met z’n 2-en verantwoordelijk bent voor het verloop van een gesprek…. Daar begint een hellend vlak.

Het gaat echt mis als deze uitspraken een venijnig toontje meekrijgen. Wie te scherp wordt, wordt voor ze het weet een superbitch. In plaats van die scherpe, geestige gesprkespartner. En dat is iets waar je voor uit moet kijken: op den duur levert het je meer vijanden dan vrienden op.

Waaraan kan je nu herkennen of je nog scherp en geestig bent, of dat superbitch op de loer ligt?
Toets je uitspraken aan deze 5 oer-bitches.

Kritisch Katinka
Na een avondje stappen, zal Katinka nooit de anderen bedanken voor de gezelige avond uit: zij is degene die nog net even een opmerking plaatst, over dat ene dingetje dat die avond misliep. En wat iedereen al lang weer vergeten was….

Judge Judy
Je kent haar van tv. Daar is ze dus heel leuk. Maar in gezelschap gaat ze snel vervelen.Mensen luisteren niet graag naar (harde) oordelen over anderen. Want ze gaan er (waarschijnlijk terecht) van uit, dat het oordeel over hen dan wel in de volgende groep gegeven zal worden.

Jokende Joke
Veel beloven, weinig geven, doet een mens in vreugde leven”, zegt een oud spreekwoord. En dat gaat zeker op voor dit oertype bitch. Ze belooft van alles maar op de een of andere manier gebeurt het nooit. Met een grapje komt ze er vaak mee weg: tot niemand het meer leuk vind. En zeker niet meer grappig.

Truus Tegenvaller
Soms zit het mee, en soms niet.Onze Truus is het type dat daar maar niet overheen komt. Haar rollende ogen, haar dramatisch zucht……zijn ze bedoelt om de rest van de groep aan het lachen te maken?? Vaak niet.


Wilma Weet-het-beter
Wilma’s worden gewaardeerd om hun kennis en kunde, maar dat kan er wel eens toe leiden dat ze zichzelf heel erg serieus gaan nemen. En vergeten te controleren of de ander ook van hun kennis gediend is…

Herken je zo’n oertype bitch in jezelf. Ergens, diep van binnen? Een snippertje maar?
Kill haar, voor het te laat is.

lees ook eens : u had een keus, Gerrit Beltman

like Like
Ha HaLove
3
7 antwoorden
 1. Xiana
  Xiana zegt:

  Ik herken mezelf niet specifiek in één van deze types maar misschien schuilt er wel een klein beetje van hen allemaal in mezelf maar dan niet overheersend. Ik ben een zeer rustig type en beetje allemans vriend maar als je mijn vrienden of familie een haar krenkt kan er wel een bitcherig kantje naar boven komen :-D.

  Beantwoorden
 2. Frederique
  Frederique zegt:

  Nee ik herken mezelf er niet in maar hoor vaak, al sinds ik jong ben, dat ik heel bitcherig overkom door hoe ik loop en hoe ik praat. En dat terwijl ik suuuuuuperlief ben.

  Beantwoorden
 3. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  Ik heb een hekel aan Wilma weet het beter verschrikkelijk. Daar probeer ik niet te veel mee bevriend te zijn. Kost te veel energie.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)