7 tips om minder printkosten te maken

printkosten

Wordt er ook bij jou in huis regelmatig gebruik gemaakt van de printer? Of zoek je kostenbesparende oplossingen voor het (thuis) kantoor? Met deze tips kun je makkelijk en snel minder printkosten maken.

 1. Een printabonnement

Je komt tegenwoordig steeds meer printabonnementen tegen. Met deze abonnementen betaal je maandelijks een x bedrag voor je nieuwe cartridges. Ideaal voor degenen die regelmatig printen. Zo heeft HP Instant Ink een abonnement waar jouw printer automatisch een signaal geeft wanneer de cartridges bijna leeg zijn. HP ontvangt dit signaal en stuurt je direct de nieuwe cartridges toe, inclusief een retour envelop voor de oude cartridges. Handig he? Meer informatie vind je hier.

 1. Dubbelzijdig afdrukken

Probeer grote bestanden met veel pagina’s zoveel mogelijk dubbelzijdig af te drukken. Hiermee bespaar je op de hoeveelheid papier die gebruikt wordt. Daarnaast lezen dubbelbedrukte stukken een stuk makkelijker dan wanneer er iedere keer een enkel velletje gelezen moet worden.

 1. Speciale lettertypen

Lettertypen zoals Arial en Calibri zijn voordeliger om te printen dan dat andere lettertypen zijn. Het kiezen van het juiste (zuinige) lettertype levert een besparing op in de printkosten. Je kan ook online speciale lettertypen downloaden die een stuk goedkoper zijn dan de standaard lettertypen. Kun je die brief aan de NS gewoon meteen printen en opsturen zonder onnodig veel kosten te maken.

 1. Standaardinstellingen wijzigen

Iedere printer heeft de mogelijkheid om de standaardinstellingen te wijzigen. Verander de standaardinstellingen bijvoorbeeld van enkelzijdig afdrukken, naar dubbelzijdig afdrukken om papier te besparen. Je kunt er in de standaardinstellingen ook voor kiezen om standaard zwart-wit te printen, en kleuren te vermijden. Moet er toch met kleur geprint worden? Dan kan dit gewoon even aangepast worden.

 1. Vermijd het printen van kleur

Kleuren printjes zijn nu eenmaal een stuk duurder dan de zwart-wit print. Probeer het printen in kleur dan ook zoveel mogelijk te vermijden.

 1. Houd het digitaal

Probeer zoveel mogelijk documenten en presentaties digitaal te gebruiken en aan te leveren. Je kunt online voldoende gratis PDF readers vinden die je de mogelijkheid geven om bestanden digitaal te bewerken en hier opmerkingen in te plaatsen. Zo hoef je niet alles eerst te printen.

 1. Gebruik de printer regelmatig

Staat de printer voor langere tijd stil? Druk dan regelmatig een testpagina af. Op deze manier zorg je er niet alleen voor dat de printer goed blijft functioneren, maar ook dat het opstarten en printen minder energie, en dus minder geld kost.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)