5 tips om de autoreis naar je vakantiebestemming plezierig te houden

auto

Het staat weer voor de deur: de vakantietijd! Wat kan je daar toch enorm naar uitkijken.
Heerlijk een week of twee of drie er even helemaal uit. Maar voor het zover is heb je vaak een stevige reis met de auto voor de boeg.

Persoonlijk vind ik dat enorme eind met de auto niet zo prettig, om het maar eens voorzichtig uit te drukken. Ik mag zelf niet rijden. Dus ik zit daar kilometer na kilometer naast manlief…
Omdat ik hem zo min mogelijk wil vervelen met mijn gezeur heb ik een aantal strategieën ontwikkeld. Deze deel ik graag met jullie.

Zo kom je die lange reis met de auto goed door

 1. Zorg dat je goed verzekerd bent. Wij zijn een keer (ik geef toe; we waren jong en foolish) met een oude auto op pad gegaan. Die auto had regelmatig kuren! Het heeft me geleerd dat een autoverzekering vergelijken en afsluiten heel veel rust brengt.
  Ook nu we allang niet meer in oude karretjes rijden, ga ik niet op pad als de verzekeringen niet in orde zijn. Het geeft me gewoon een rustig gevoel, een goede verzekering.
 2. Neem een simpel haak- of breiwerk mee. De auto is niet de juiste plek om ingewikkelde patronen te gaan zitten haken (of breien), maar elk handwerkje heeft ook lange saaie stukken. Ideaal om lange saaie kilometers mee te doden. Echt, zo ben ik menig autoreis doorgekomen.
 3. Natuurlijk: een boek! Of eigenlijk: heel veel boeken. Ik ga niet op vakantie zonder minstens 20 boeken bij me te hebben. Vroeger stonden die in een grote mand aan mijn voeten. Jullie begrijpen: ik ben enorm blij met de uitvinding van de e-reader! Nu heb ik wel 40 boeken bij me, in een klein mapje.
 4. Zorg voor een goed gevulde koelbox. Wij stoppen echt om de twee uur (anders word ik gek).En dan is een koelbox vol lekkere dingen echt zo fijn! Wraps met zalm, hartige taarten, fruit (desnoods fruitsalade), lekkere botterhammetjes…en vooral: sapjes en water! Weet je hoe prettig dat is, al dat lekkers gewoon binnen handbereik. Zonder dat je in een naar opgewarmd voedsel en braadworsten ruikend restaurant in de rij hoeft te staan.
 5. Als je helemaal niks meer weet te doen: doe je ogen dicht en doe een tukkie….

lees ook : lang leve de verhuisservice

of welk busniss model past bij jou

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)