Welke business mode past bij jou ?

business mode

Geschikte kleding voor op het werk blijft een onderwerp apart. Welke business mode past bij jou ? Je wilt je zelfverzekerd en ontspannen voelen, maar tegelijkertijd professioneel. Dat betekent dat je niet altijd alles kan aantrekken wat je wilt. Verwarrend? Niet als je begint met een mooie basis. De volgende tips maken het jou een stuk makkelijker bij je nieuwe baan.

Waarom zakelijke kleding?

Zakelijke kleding: sommige mensen vinden het leuk, maar er zijn ook types die liever een spijkerbroek en sneakers dragen. En dat laatste het liefst met een fashionable, oversized trui erboven. Dat is ook heerlijk en staat vaak erg leuk. Toch vragen sommige werkgevers om nette kleding op de werkvloer. Dit heeft vooral te maken met de klanten die langskomen. Het bedrijf wil graag een professionele en zakelijke boodschap afgeven. Daarnaast schept een meer formele dresscode ook duidelijkheid: iedereen in de organisatie weet dat hij of zij niet op afgetrapte gympen aan hoeft te komen.

Voor je zelf kan een wat meer formele of zakelijke outfit ook voordelen hebben. In een business outfit die bij je past voel je je krachtig en zelfverzekerd. Erg prettig voor als je moet onderhandelen of als er (potentiële) klanten langskomen.

De basis

Alles begint met een ‘business basis’ in een kleur die jou goed staat. Het liefst niet te fel. Bekend voor vrouwen is een nette broek (pantalon) met daarboven een (witte) blouse. Onder de broek kan je een paar nette, platte schoenen of pumps dragen. Over het algemeen worden blote voeten of tenen minder gewaardeerd in een professionele omgeving. Andere kledingstukken die altijd kunnen voor vrouwen zijn rokken of jurken van een knielengte of iets langer. Zowel de rok als de jurk kan je combineren met een goede jas.

In de spotlights: een goede jas

Op je werk is een blazer of een nette, stijlvolle jas een must. Met een goede jas kan je veel van je eigen stijl laten zien en toch netjes voor de dag komen. Een mooie blazer of een chique trenchcoat maken je outfit compleet. Jassen zijn in allerlei stoffen te koop en alleen al daar kan je mee spelen. Een wollen jas heeft bijvoorbeeld een zachtere uitstraling dan een jas van een glimmende stof.

Het effect van kleur op jezelf en op anderen

Over het algemeen wordt zakelijke kleding weinig gedragen in felle kleuren. Typisch zakelijke kleuren zijn wit, grijs en blauw. Deze kleuren worden geassocieerd met rust en loyaliteit en zijn daarom geliefd op het werk. Hou je van een beetje kleur, dan kan je kiezen voor één kledingstuk in een fellere kleur en de rest neutraal houden. Je kan ook kiezen voor een accessoire in een opvallende kleur, zoals een tas, sjaal of sieraad.

Business mode in je eigen stijl

Is business mode  een verplicht nummer? Niet per se. Zolang je met een paar dingen rekening houdt, kan je je business outfit op verschillende manieren dragen en combineren. Je hoeft geen grijze muis te zijn. Op bijvoorbeeld Peter Hahn kan je veel verschillende, zakelijke kleding vinden in goede pasvormen en materialen.

lees ook : Doe jij al mee aan de laagjes mode

of Je kinderen en de middelbare school

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)