5 ongewone huisdieren – ken jij ze al? een gastblog van Suzanne Peters

ongewone huisdieren

De hond, kat, hamster en vogel kennen we allemaal inmiddels wel. Maar wist je dat er ook wat meer ongewone huisdieren zijn? Dieren die je eigenlijk niet veel ziet, maar die wel hartstikke leuk zijn? We noemen er vijf!

1. Nr een van de ongewone huisdieren: Afrikaanse witbuikegel

Een egel als huisdier? Ja! Dat kan zeker. De Afrikaanse witbuikegel is een hartstikke lief en schattig diertje. Waar je wel even goed op moet letten is dat hij een alleseter is. Je moet hem dus ook insecten en wormpjes geven. Al kan de witbuikegel, mits je goed op de hoeveelheden let, ook kattenvoer krijgen. De witbuikegel leeft in een terrarium, dat je kunt vullen met bladeren, takken en planten. 

2. Axelotl

De Axelotl lijkt een beetje op een Pokémon. Het is een salamander-achtig dier dat in water leeft. Hij wordt ook wel wandelende vis genoemd. In het wild is het een bedreigde diersoort, maar als huisdier krijgt hij steeds meer populariteit. Wat zo bijzonder aan de Axelotl is, is dat hij vrijwel ieder ledemaat opnieuw kan laten aangroeien. Poot kwijt? Dan groeit er een nieuwe. Qua voeding moet hij vooral wormpjes en kleine visjes. Je kunt hem in een aquarium houden. Doe er geen andere dieren bij in, zoals vissen, want die overleven het niet. 

Meer over de Axelotl

3. Dwerggeit

De dwerggeit is een huisdier dat je niet alleen kunt houden. Dit is namelijk een kuddedier en heeft dus tenminste één soortgenoot nodig. Wanneer je overweegt om dwerggeiten te nemen, heb je daar wel echt ruimte voor nodig. Een weiland of echt een grote tuin is ideaal. Controleer ook of je dwerggeiten mag hebben in jouw omgeving. Lang niet alle gemeentes of wijken keuren dit goed. 

4. Wandelende takken

Wandelende takken zijn bijzondere dieren, die er precies uitzien als takken. Wanneer je een wandelende tak als huisdier hebt, weet je zeker dat er over gesproken wordt. Bezoek zal gaan zoeken in het terrarium om te ontdekken waar de wandelende tak is. Wandelende takken zijn planteneters, waardoor de verzorging ook nog eens gemakkelijk te doen is. 

5. Afrikaanse reuzenslak

De meeste mensen hebben vooral wat slakken in hun tuin en die zijn nog ongewenst ook. Het is echter ook mogelijk – als je op zoek bent naar ongewone huisdieren – om de Afrikaanse reuzenslak te nemen als huisdier. Dit dier is echt een heel stuk groter dan de slak in jouw tuin. Hij eet vooral planten, groente en fruit. Weet dat niet iedereen jouw huisdier zal waarderen, maar bijzonder is hij wel!

lees ook eens : verboden huisdieren of lees : over slaap en stilte

like Like
10 antwoorden
 1. Rory
  Rory zegt:

  Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik had vroeger een landschildpad (als kind). Toen mocht het overigens nog. Hij heette Toontje en ik was zó blij met hem. Van mijn oom kreeg ik ooit twee vechtkrekels (geen grap). Die zaten bij elkaar in een klein aquarium met een kartonnen schot ertussen. Ook toen was ik nog een kind en op een ochtend werd ik wakker, zag ik een gat in het schot… en was er nog maar een krekel. Echt zo ontzettend niet leuk. Ik weet het nu nog…

  Beantwoorden
 2. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Yikes, die Afrikaanse reuzenslak is mijn minst favoriet. Een gezellig varkentje in de tuin lijkt mij ook nog wel wat.

  Beantwoorden
 3. Frederique
  Frederique zegt:

  Nou, je raadt nooit waar ik vandaan kom. Ik was vandaag met mijn zoontje naar Avonturia, een groot dierenwinkel in Den Haag, omdat hij één of ander reptiel als huisdier wil (ben de naam vergeten) en dat ik vond dat hij dat dan eerst goed moest researchen.

  Beantwoorden
 4. Wanda
  Wanda zegt:

  Behalve de wandelende tak ken ik de andere huisdieren niet, maar moet ook zeggen dat ze me ook niet echt aanspreken. Ik hou het gewoon bij onze kat, lekker vertrouwd!

  Beantwoorden
 5. Jasmijn
  Jasmijn zegt:

  Wij zouden graag een baby ezel willen,
  Maar goed lijkt ons niet heel praktisch in ons appartement, haha! Ik kende de pokemon van je lijst en de berggeitjes al!

  Beantwoorden
 6. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Van dit rijtje ken ik wel de wandelende tak, maar de rest is nieuw voor me. Ik denk niet dat een kudde berggeiten echt een goed idee is als huisdier. Tenzij je een supergrote tuin hebt natuurlijk!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)