Verboden dieren

verboden huisdieren

Over verboden huisdieren : welke zijn dat eigenlijk?

Op mijn andere website is het thema van de maand : Kind en Dier. Een onderwerp dat de nodige emoties bleek op te roepen. Dat is natuurlijk ook niet raar. Kinderen en dieren, ze kunnen je zo dicht aan het hart liggen.
Bovendien hebben de meeste van ons, als kind ook wel een huisdier gehad. En vaak hebben we daar warme herinneringen aan. Kortom, het moet wel raar lopen, wil je echt helemaal niks met dieren hebben.

In het kader van het thema opende ik een pol: welk dier komt er bij jou niet in, en waarom niet? Dat riep natuurlijk allerhande antwoorden op. ( Hoewel ik moet zeggen, de meeste deelden mijn afkeer van slangen.) Een antwoord vond ik opmerkelijk: namelijk : exotische dieren, dieren die hier niet gedijen.

Dat is absoluut het juiste antwoord. Maar ik had er niet bij stilgestaan, omdat ik dacht dat exotische dieren allang verboden waren.
Op zo’n moment kan je maar een ding doen: de lijst van toegestane huisdieren zoeken.

Lijst toegestane huisdieren

Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik dat in 2017 de bruine beer van deze lijst is gehaald! De bruine beer! Hallo, wie wil er nu enig andere beer dan een speelgoedbeer?  (liefst roze )
Maar dat de bruine beer NIET langer is toegestaan als huisdier, kan alleen maar betekenen dat er mensen zijn die die dus  Wel  een bruine beer als huisdier hadden….
Net zoals ze reuze kangoeroes hebben gehouden. En een bepaald soort stinkdier ( dat doe je volgens mij ook alleen maar als je echt een hekel aan je buren hebt ) De poolvos en de Siberische steenbok zijn ook huisdieren geweest….
Maar goed die zijn dus nu verboden. Je mag ze houden tot ze dood gaan en je mag er niet mee fokken.

Wanneer  je wil weten wat wel mag kijk dan op: lijst toegestane dieren Behalve dat je hierop klikt omdat je wil weten of je een Afrikaanse dwergrelmuis mag houden, kun je er ook op klikken om je kennis van bestaande diersoorten uit te breiden.
Ik beken onmiddellijk en zonder me te schamen: ik had van meer dan de helft nog nooit gehoord.

Het is goed dat er verboden huisdieren  zijn, maar treurig dat het nodig is. Dat mensen niet zelf kunnen bedenken dat een bosbuffel, niet in een tuin past…

lees ook: https://www.vrouwenpower.nl/zomaar-op-een-ochtend/

like Like
14 antwoorden
 1. Britt
  Britt zegt:

  Je wil niet weten wat mijn collega’s dagelijks tegenkomen bij de mensen thuis. Dat zijn niet alleen dwergmuisjes, maar ook bijvoorbeeld kangoeroes in de tuin! Je hoort de gekste dingen ;-)

  Beantwoorden
 2. Bregtje
  Bregtje zegt:

  Wat kunnen sommige mensen tot idioten zijn. Echt triest dat er een lijst moet zijn. Je zou idd denken dat iemand dit zelf wel kan bedenken….

  Beantwoorden
 3. Lynn
  Lynn zegt:

  Ooh, wat erg zeg!
  Wist helemaal niet dat de bruine beer pas onlangs verboden was, lijkt me inderdaad toch een logica dat je die dieren niet in je tuin vastzet :unsure:

  Xx

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)