fbpx
Vrouw en geluk

Guilty pleasure ….#Ollolai 

reality tv
Felice
Geschreven door Felice

Reality tv : elk jaar zoek ik een serie uit waar ik naar kijk en daar ga ik dan echt voor zitten.
Ik heb ze allemaal gehad: help mijn man is klusser, ik vertrek, een dubbeltje op zijn kant, de slechtste chauffeur van Nederland..

De slechtste chauffeur van Nederland keek ik met zoonlief. HOP, roze koeken erbij en weddenschappen afsluiten wie er dit keer uit moest, of uit zou moeten. Jaja het spreekwoord zegt niet voor niks: geen schoner vermaak dan leedvermaak.

Deze zomer viel ik per ongeluk in de serie Ollolai. Reality tv op zijn best. Ik had er nog nooit over gehoord, ik viel er dan ook een beetje midden in. Je kent dat wel, je zapt mindless een beetje in de rondte… en je bent verkocht.

In het kort

Voor wie het gemist heeft in het kort : In Sardinië, in het dorp Ollolai krijgen 5 koppels de kans voor €1,00 een huis te kopen. Ze moeten twee dingen beloven : 1) het huis op te knappen en 2 ) een bedrijf te starten in Ollolai. Je ziet : een heleboel soorten reality tv in een.

Want je begrijpt: beide opdrachten hebben natuurlijk enorm veel voetangels en klemmen.
Niet alle koppels zijn even handig. En handig of niet: iedereen loopt tegen de enorme bureaucratie in Italië aan. ( Denk je dat het hier erg is )
En ook de business starten, gaat niet zo soepeltjes als velen hadden gedacht. Dat heeft ook zo zijn weerslag op de relaties..En dan zijn er nog de dorpsopdrachten waarmee behoorlijk wat geld te verdienen valt…

Op de bank …

Kortom de koppels zijn er druk mee.
En ik als kijker ook. De hele maand augustus klom ik om half 10 op de bank met een glas wijn, om mee te kunnen leven. Het werden een soort buren, snap je wel. Je bouwt een band op. Een virtuele band…Je ergert je aan de drammer, je leeft mee met het emotionele typje, je houdt je hart vast bij de onnadenkende doeners…je kromt je tenen als de uitslovers al weer zelfvoldaan staan te knikken.
Je denkt : maar ziet hij dan niet…heeft zij niet door dat…Je moedigt ze aan, je scheldt ze uit. En om half elf bespreek je hun karakters met je echtgenoot.

De hele maand augustus had ik een straat, waar ik niet woonde maar wel was. En dat was fijn en knus. Ik mis ze. Daar was ik niet de enige in, want de serie wordt met een uitzending per week voortgezet. Maar dat is anders…Ik ben maar weer gewoon in mijn eigen straat gaan wonen.

lees ook : jouw vrouw mijn vrouw

Like

Over de auteur

Felice

Felice

Geef een reactie