Over slaap en stilte

slaap

over lopen en slapen en feestjes

Het is een belangrijke dag, die 26 juli 2021….
De lockdown wordt versoepeld tot een bijna-normaal leven en man lief en ik lopen de laatste etappe van het Floris de Vijfde-pad.

Om te vieren dat we de aller-allerlaatste etappe lopen van dit 245 km lange pad, lopen mijn zusje en haar man mee. Het is de eerste etappe waar de bewegwijzering volkomen faalt…
We vinden een bordje: loop niet de oude route! Volg de nieuwe markeringen…maar helaas, die kunnen we niet vinden. We vinden helemaal niets…Google is je beste vriend: via Google maps, komen we met een omweg van 5 km toch het eindpunt van het Floris de Vijfde pad uit.Met 23 km in de benen. We kunnen door naar Parijs. We kiezen voor het terras. Het kan weer ! Met een biertje en een glaasje wijn, proosten we op onze heldendaad.

Die avond

Die avond ben ik moe ,dat snap je, ik duik er vroeg in. Lekker slapen Tegen een uur of een wordt ik wakker, en zie ik dat manlief de echtelijke sponde heeft verlaten. Ik hoor een feest van ergens een van de buren op de achtergrond. “die is wakker geworden van het lawaai”, bedenk ik en slaap verder.

Om half drie word ik wakker. Het feest is nog in volle gang. Ik ga naar beneden, daar hoor je het feest ook…Omdat ik te slaperig, sjagerijnig en moe ben, kleed ik me niet aan om aan te bellen. Maar… om drie uur s nachts heeft iemand anders dat wel gedaan. Ineens is het dood en doodstil. “had hij misschien een bijl bij zich”, peins ik terwijl ik me omdraai. Heerlijk ! die rust!

Manlief en slaap

En nu begint manlief te snurken. Hard en met overgave. Niets helpt, geen duwtje tegen het kussen, niet zelf omdraaien…hij slaapt de slaap der rechtvaardigen.. Luid en overtuigend.
En daar laat hij zich door niks en niemand bij storen.

“In de fles beneden, zit nog een beetje wijn” , bedenk ik. Ik ga naar beneden en giet dat staartje wijn in een glas. Ik ga met mijn wijn op de bank zitten. En het is heerlijk dood en dood stil

lees ook eens: suikerspin.

like Like
6 antwoorden
 1. Manon
  Manon zegt:

  Ik kan wel slapen met geluid, maar niet een geluid wat op een ritme loopt zoals snurken. Dan weet je dat het over een aantal seconde er weer aan komt en dan wacht je daar onbewust op.

  Beantwoorden
 2. Rachel
  Rachel zegt:

  als mijn man dit leest barst die in lachen uit want als hij snurkt dan zit die recht op in bed want ik laat dan een toeter af gaan. ik probeer hem eerst altijd wakker te porren maar als dat niet lukt….tjaaa

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)