4 tips om het bedplassen bij kinderen te voorkomen

bedplassen

Bedplassen is vervelend voor zowel je kind als jou als ouder. Het is trouwens een veelvoorkomend probleem bij vooral jonge kinderen. Het goede nieuws is: met de juiste stappen kun ervoor zorgen dat je kind ’s nachts minder vaak in zijn bed plast of dat het bedplassen zelfs helemaal stopt.

1 Niet meer drinken voor het slapengaan

Het klinkt logisch, maar wordt toch vaak vergeten. Je wilt immers dat je kind voldoende drinkt. Toch kun je drankjes in de laatste uren voor het slapengaan het beste beperken. Dit zorgt ervoor dat de blaas ’s nachts niet te hard werkt.

2 Naar de WC voor het slapengaan

Waarschijnlijk laat je je kind al naar de WC gaan voordat hij of zij gaat slapen. Sla deze stap vooral niet over en laat je kind zijn blaas altijd volledig legen om ongelukken ’s nachts te voorkomen. Ook als je ergens logeert of op vakantie bent.

3 Gebruik een plaswekker

Plaswekkers zijn een effectieve manier om bedplassen bij kinderen te voorkomen. Je kind draagt een speciaal broekje dat verbonden is met een ontvanger. Als hij of zij plast, klinkt er een signaal. Op deze manier leert he kind een volle blaas te associëren met het wakker worden om naar de WC te gaan. Deze methode is zeer effectief als je deze gedurende enkele weken consequent gebruikt. Door een plaswekker van Dryly te proberen, kan je kind op een leuke manier van bedplassen afkomen. Hierbij is namelijk een knuffel inbegrepen.

4 Bepreek het met je arts

Het kan verstandig zijn om je arts te raadplegen als je kind in zijn bed plast. Er kan namelijk een lichamelijke of psychische oorzaak liggen onder zijn of haar plasprobleem. Denk aan stress door een gebeurtenis op school of thuis. Bijvoorbeeld onrust in de klas of een verhuizing. Bij kinderen is er vrijwel nooit een lichamelijke oorzaak voor bedplassen aan te wijzen. Toch kan het goed zijn om een lichamelijk probleem uit te sluiten.

lees ook eens: slaapkamer een nieuwe werkplek

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)