Er is een abonnement voor alles…

abonnement

In een krantenbericht lees ik dat er abonnementen voor alles zijn.
Nee, niet alleen voor Netflix en de leesportefeuille. Maar voor kattenvoer, wc-papier, schone onderbroeken. You name it. Er is een abonnement voor.

Nu blijkt uit dat artikel dat wij Nederlanders niet zulke afnemers van abonnementen zijn. Daar waar het lastig anders kan, Spotify, de leesmap, daar doen we het wel. Maar verder liever niet. Wij Nederlanders abonneren voor 40 procent, in het buitenland ligt dat op 70.

Dat wordt verklaar in het artikel door twee dingen. Een: het is lastig een abonnement op te zeggen. Nou dat klopt. Wel eens geprobeerd om van zo’n boekenclub af te komen??? Ikke wel. Hier spreekt bittere ervaring.

Als tweede reden geven ze op dat Nederlanders genoeg tijd hebben om zelf achter hun spullen aan te gaan. En daarom geen abonnementen afsluiten.

Dat is niet zo…..

Ze hebben zo verschrikkelijk ongelijk!
Het zijn gewoon zulke saaie, domme onzin abonnementen!! Word jij blij van een grote doos tot de rand gevuld met toiletrollen op je stoep? Ikke niet.
Wil jij dat een onbekende je slip-van-de-maand uitzoekt? Dank u, maar dat doe ik lekker zelf. Op die ene middag dat ik een reuze slecht humeur heb. Om mezelf op te vrolijken. En dan koop ik er trouwens drie! Zo!  ik zal ze allemaal krijgen.

Kijk: zo’n abonnement het is en TE saai en/of ik wil het zelf doen.

Maar stel: ik kan een abonnement nemen op 1 × per maand, een verrassingsmaaltijd die bij mij thuis wordt gekookt. Afwas included. Ik hoef alleen maar aan te schuiven en op te eten!! Ik doe mee!

Of ik kan een abonnement nemen op 1 keer in de drie maanden komt er iemand mijn auto grondig wassen, stofzuigen en in de was zetten. Waar kan ik tekenen?

Wat helemaal ideaal zou zijn: ik zet alles wat naar het grof vuil moet, pardon het kringloopstation bedoel ik natuurlijk, op de eerste maandag van de maand voor mijn deur. Mijn abonnement voert het af, en sorteer het op het kringloopstation, milieu vriendelijk voor me uit.

En wat te denken van een verassingsabonnement? Ik geef op wat ik allemaal leuk vind. Zij geven mij vier data in het jaar. Die houd ik vrij. En dan ga ik iets leuks doen. Zomaar, hoef ik niet over na te denken, hoef ik niet niks voor te organiseren….

Zo heren abonnement makers: ik heb het gat in de markt blootgelegd.

Doe je best.

lees ook : Natuurlijk werkt een challenge niet

like Like
12 antwoorden
 1. stefaan De Winter
  stefaan De Winter zegt:

  haha wat leuk geschreven! idd tegenwoordig hangt aan alles een abonnement vast! Ik wil alvast een abonnement voor jouw blogs :)

  Beantwoorden
 2. tamara
  tamara zegt:

  Ik heb zelf een hoop abonnementen opgezocht nu hebben wij alleen nog netflix, videoland en bruid magazine. Maar als ik alle abonnementen meereken is het natuurlijk ook tv, internet, mobiele telefoon, gas, elektra, water en misschien is de huur zelfs een abonnement

  Beantwoorden
 3. Danielle
  Danielle zegt:

  Wij hebben de gangbare abonnementen, Netflix videoland, bieb, telefoon. Ik laat iemand anders ook niet bepalen in welk ondergoed ik rondloop. Een ander ding vind ik naast dat ik het zelf wil doen en te saai vind: te duur!

  Beantwoorden
 4. Jouvence
  Jouvence zegt:

  Wij hebben een abonnement op Netflix & Pathé unlimited bioscoopkaart en daarnaast doen we mee aan de postcodeloterij (weet niet of dit ook als een abonnement wordt gezien).

  Beantwoorden
 5. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Je hebt inderdaad abonnementen voor de mafste dingen. Zelf houd ik er niet van om ergens aan vast te zitten, dus ik heb geen abonnementen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)