Zorg verzekering : elk jaar een zorg ?

zorgverzekering

Het is inmiddels Prinsjesdag geweest. En dat betekent dat de regeringsplannen voor het komend jaar nu echt bekend zijn. Ieder jaar lekken bepaalde onderdelen uit. En dat kan best voor onrust zorgen.
Hoeveel meer ben je kwijt voor onmisbare zaken zoals bijvoorbeeld je ziektekosten verzekering?

Nu duidelijk is wat er wel en wat er niet gaat veranderen, wordt het tijd om naar je zorgverzekering te kijken.

Wat verandert er dit jaar ?

Premiestijging van 10 euro per maand.

Tenminste dat voorspelde het kabinet. De eerste premie is al bekend: DSW verhoogd haar premie met 4,50 euro. Dus, wie weet  valt het dit jaar mee. |

Hulp bij overgewicht in basisverzekering

Mensen die overgewicht hebben worden begeleid om hun eet- en beweegpatroon aan te passen. De minister hoopt dat dit leidt tot een daling van de zorgkosten. Immers, overgewicht kan tot verschillende nare ziektes leiden. Daarom komt er in 2019 meer ruimte voor preventieve gezondheidszorg vanuit het basispakket.

Vergoeding voedingssupplementen en paracetamol uit basisverzekering

Krijg je paracetamol of voedingssupplementen voorgeschreven? Dan moet je die in 2019 uit eigen zak gaan betalen. Het ministerie oordeelt dat de kosten zo laag zijn dat je dit zelf zou moeten kunnen betalen.

Verruiming regeling zittend ziekenvervoer

Maak je gebruik van zittend ziekenvervoer van en naar consulten, onderzoek en controles? Dan wordt de aanspraak hierop verruimd. Let op: dit moet wel samenhangen met de behandeling.

Oefentherapie bij COPD in basisverzekering

Op dit moment moet je de eerste 21 behandelingen nog zelf betalen als je van oefentherapie bij COPD gebruikt. Vanaf 1 januari 2019 wordt dit vanaf de eerste behandeling vergoed. Let op: er komt wel een maximum op het aantal vergoede behandeling (max. 70 in het eerste jaar, daarna afhankelijk van de ernst van de COPD).

Bijbetaling voor bepaalde medicijnen maximaal € 250,-

Als je medicijnen gebruikt kan het zo zijn dat je daarvoor extra moet bijbetalen. Vanaf 1 januari 2019 wordt deze eigen bijdrage voor bepaalde medicijnen gemaximeerd op 250 euro per jaar.

Wat betekent dat voor jou ?

Zoals gebruikelijk bij dit soort zaken, pakken dergelijke veranderingen voor de een gunstig uit, maar zijn ze voor een ander weer vervelend. Daarom is het zo belangrijk goed te bedenken wat jij nodig hebt. Je zorgverzekering vergelijken kan geld op leveren. Het is best even een klus, maar de moeite waard om te doen!

Voor iedereen gunstig:

Wat voor iedereen fijn is , is dat het eigen risico tot 2011 is bevroren. Dat betekent dat dit tot die tijd het eigen risico 385 . En de zorgtoeslag gaat licht stijgen. Dat wordt ongeveer 290 euro en voor eenpersoonshuishoudens met ongeveer 100 euro. Wil je precies weten hoe het zit? Kijk dan even bij de Belastingdienst

Belangrijke data als je wil veranderen van zorgverzekering

Tot en met 12 november

Tot 12 november maken zorgverzekeraars hun premie voor 2019 bekend. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden, meld je dan aan voor de Zorgpremie Alert en houd het premieoverzicht in de gaten.

12 november 2018

De uiterste dag dat zorgverzekeraars hun premies voor 2019 bekend kunnen maken. Sommige verzekeraars wachten echt tot het laatste moment. Vervolgens kun je zorgverzekeringen vergelijken en overstappen voor 2019.

31 december 2018

Dit is de laatste dag om je nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Zeg je zelf je oude zorgverzekering op? Dan heb je nog tot 31 januari 2019 de tijd om over te stappen.

31 januari 2019

Als je je oude verzekering voor 31 december hebt opgezegd, mag je nog een nieuwe zorgverzekering afsluiten tot 31 januari 2019. Deze verzekering gaat met terugwerkende kracht in.

Het belang van de Independer Zorgpremie Alert

Je ziet dat je ruim de tijd hebt om de verzekeringen te vergelijken en eventueel over te stappen.
Maar, soms gaat de tijd heel snel en is het te laat voor je het weet ! Ik ken mezelf, ik heb de nijging om dit soort zaken voor me uit te schuiven….Daarom vind ik dus zo’n tool als Zorgpremie Alert echt heel handig : dat houdt me bij de les.

lees ook : 7 tips om op printerkosten te besparen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)