ontharen

een blog over haren en ontharen

Ik heb veel haren. Overal. Veel. En ze groeien snel. Op mijn hoofd heb ik veel haren. Dit is een goed iets natuurlijk. Deze groeien ook heel snel. Iets waar ik altijd erg blij mee was. Nu ik grijs begin te worden (en dit nog niet heb geaccepteerd) is dat snelle groeien vooral een kostbare aangelegenheid. Iedere 5 weken zit ik bij de kapper. Ik heb daarnaast overal veel haren, in de zomer scheer ik iedere dag. edere dag ontharen? Soms heb ik geen zin en dan weet ik dat ik de volgende dag een broek aan moet. Dit doe ik dan ook gewoon, hoe warm het ook is. Soms scheer ik nog ff droog maar pfff, daar krijg ik een uitslag van, niet fijn.

Vergelijking

Een vriendin van mij zei jaaaaren geleden eens: “Ik moet de laatste tijd zó vaak scheren, niet leuk meer” en ik knikte. Ik dacht haar te begrijpen dus we hadden het over scheermesjes en droogscheren en scheerschuim en crème na die tijd. Over hoe het was als je niet scheerde en de oneerlijkheid dat wij vrouwen dit wel moeten doen en zij mannen dit niet hoeven te doen. In mijn gedachten zag ik al scheermesjes in haar tas zitten en crème omdat ze soms in de lunchpauze ook moest gaan scheren.

Iedere maand ontharen?

Toen zei ze opeens dat ze vroeger maar een keer in de twee maanden hoefde te scheren en nu moet ze wel íedere maand scheren. Aan mijn gezichtsuitdrukking kon ze waarschijnlijk zien dat ik hele andere ervaringen had en ze vroeg me: “Vind je dat niet vaak???”. Ik begon te lachen en vertelde haar dat ik wel iedere dag aan de beurt ben. Ik heb zelfs zo’n stroomstootjes apparaat dat ik eigenlijk in het najaar moet gebruiken. Hiermee geef je de haartjes een klein (ieniemieniesuperklein) stroomstootje zodat ze gaan afsterven. Dit helpt wel enigszins, maar zoals al eerder gezegd: ik heb veel, heel veel haren.

Teveel haren, overal

Ik heb ook een snor. Deze heb ik van mijn vader geërfd (vaak beginnen mensen dan te lachen, maar hiermee bedoel ik natuurlijk dat dit in de familie van mijn vader zit), al zijn zussen zijn ook besnord, de ene meer dan de andere. Deze hars ik ook al ruim 10 jaar. Mijn wenkbrauwen. Zwart en breed. Ook hier iedere dag even plukken. Mijn benen heb ik een keer geharst, samen met een vriendin. We hadden beiden al een fles wijn op en kom, we gaan onze benen harsen. Na één been wilden we niet meer ontharen en die andere deden we de volgende dag wel.

Nou……compleet nuchter harsen is weggelegd voor superhero’s en we besloten na één strip dat wij hier nuchter niet toe behoren dus hebben het andere been gewoon geschoren. Al met al ben ik behoorlijk wat tijd kwijt aan het haarloos houden van mijn lichaam. Daarom verwelkom ik de herfst en winter vaak wat meer dan andere, haarloze vrouwen. Tijdens deze seizoenen is het heel prima om een vachtje te hebben en hoef je lekker niet te ontharen.

lees van Nori ook : ik ben een wintertiepje

like Like
22 antwoorden
 1. Linda
  Linda zegt:

  Wat een heerlijk artikel! En ik kan mij ook niet voorstellen dat iemand zich slechts één keer per maand hoef te scheren. Ik wil niet eens weten hoe mijn benen er na een maand uit zullen zien haha!

  Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Ik heb het eens geprobeerd en het was vreselijk. Zag er niet uit. Mijn zwager zei toen dat ik nu wel extra voorzichtig moet zijn. Stel er gebeurt wat en ze moeten mijn broek openknippen! Vanaf toen braaf scheren, in de winter minder maar ook regelmatig:-)

   Beantwoorden
 2. Saskia
  Saskia zegt:

  ik was vroeger altijd jaloers op de haarloze dames en meiden. Die hoefde niet te scheren en hadden geen scheerpukkeltjes bij hun bikinilijn bijvoorbeeld. Tegenwoordig bedenk ik me, dat ook deze dames vast en zeker een of ander ongemakkelijk iets hebben en misschien wel jaloers zijn dat ik alleen maar hoef te scheren.. Denk dat we allemaal wel iets hebben ;)

  Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Ik denk dat zij ook scheren maar er gewoon wat beter tegen kunnen:-)En ik weet wel zeker dat we allemaal iets hebben waar we wat onzeker over zijn of liever anders hadden gehad. Niemand ontspringt de dans. Het gras bij de buren is altijd groener maar vergeet niet dat je zelf ook iemands buur bent:-)

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)