Zo voorkom jij een magnesiumtekort!

magnesium tekort

Zonder dat we ons er bewust van zijn, hebben veel mensen een magnesiumtekort. Niet iedereen eet gezond en zelfs als je gezond eet, hoeft dit nog niet te betekenen dat je voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt. Ons eten wordt namelijk anders geproduceerd dan tientallen jaren geleden. Waar ons voedsel vroeger uit volle aarde kwam, worden veel groenten en fruit nu opgekweekt in mineraal-arme aarde, of zelfs gekweekt in laboratoria. Door deze nieuwe productie methoden heeft onze voeding al snel een tekort aan de benodigde vitaminen en mineralen om ons gelukkig en gezond te houden.

Magnesium is een belangrijk mineraal voor ons lichaam, het is namelijk betrokken bij veel van onze lichaamsprocessen. Zo reguleert het de bloeddruk, helpt het bij opbouw en ontspanning van spieren en is het nodig voor de aanmaak van hormonen. Het is om die reden dat veel mensen het benodigde mineraal op peil houden door magnesium citraat toe te voegen aan het dagelijkse voedingsschema.

Wat is magnesium citraat?

Hoe gezond we ook eten, het kan moeilijk zijn om voldoende magnesium binnen te krijgen. Magnesium citraat is een natuurlijke vorm van magnesium die gemakkelijk wordt opgenomen door ons lichaam. Een of twee tabletten per dag zorgen ervoor dat de benodigde hoeveelheid magnesium in ons lichaam weer op peil wordt gebracht. Maar behalve het ‘aanvullen’ met magnesium citraat zijn er meer manieren om een magnesiumtekort te voorkomen.

Verminder zuivel inname

Als Nederlanders eten we veel zuivelproducten. Een boterham met boter, kaas en een glas melk ernaast. Deze zuivelproducten bevatten veel calcium. En de werking van calcium is eigenlijk op veel manieren het tegenovergestelde van wat magnesium doet. Waar magnesium bijdraagt aan de ontspanning reacties van het lichaam, draagt calcium bij aan de spanning reacties van het lichaam. Zoals, bijvoorbeeld, het spannen van spieren. Bij een gelijke inname van calcium en magnesium is ons lichaam in balans. Maar bij een grote inname van calcium en een lage aanwezigheid van magnesium treedt een tekort op! Door onze zuivel inname te verminderen brengen we dus meer balans in ons lichaam.

magnesiumtekort 2

Stress-vrij leven

Stress is een van de grootste vijanden van magnesium. Een drukke levensstijl, flinke wandelingen of een actief sportleven zorgen al snel voor een verhoogd magnesium verbruik. Hoe meer stress we emotioneel, maar ook fysiek ervaren, hoe meer magnesium we nodig hebben. Bij een sportief of stressvol leven heb je dus meer kans op een magnesiumtekort. Heb je te weinig magnesium in je lichaam dan kan dit weer leiden tot stress. En zo gaat de cirkel rond. Probeer stressvolle situaties of overbelasting van spieren dus te vermijden.  Houdt je lichaam in balans door de toevoeging van bijvoorbeeld een magnesium citraat.

Wat doe jij om het magnesiumgehalte in je lichaam op peil te houden?

lees ook fotoboek maken
like Like
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)