Zo kies jij de perfecte keukenverlichting

verlichting

Goede verlichting in de keuken in ontzettend belangrijk. Niet alleen om alles goed te kunnen zien tijdens het koken, maar ook om de juiste sfeer te creëren. Met de juiste verlichting kun je ervoor zorgen dat men graag in de keuken verblijft. Of dat nu is om gezellig te kletsen, samen iets te bakken of voor het avondeten.

Maar hoe kies je de perfecte keukenverlichting uit? Om daar antwoord op te krijgen is het belangrijk om te begrijpen dat er verschillende soorten verlichting thuishoort in de keuken.

Zo heb je basisverlichting, sfeerverlichting en werkverlichting.

Basis verlichting

Het woord zegt het eigenlijk al. Deze keukenverlichting is de basis voor in je keuken. Het is belangrijk dat deze verlichting de complete ruimte verlichten. Zorg er dus voor dat je voldoende lichtsterkte gebruikt. De meest gebruikte verlichting hiervoor zijn inbouwspots of armaturen met een of meerdere richtbare spots.

Werkverlichting

Wanneer je aan het koken of bakken bent dan is het belangrijk dat je voldoende ziet. Je wilt niet in het halfdonker staan schillen en snijden. Kies bijvoorbeeld voor led-lampen of spots voor onder de bovenkastjes. Op die manier creëer je extra licht voor op het werkblad.

Sfeerverlichting

Aangezien de keuken tegenwoordig ook steeds meer als leefruimte wordt gebruikt is het fijn om ook wat sfeerverlichting te hebben. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor dimbare verlichting en indirecte verlichting om zo op een eenvoudige en goedkope manier sfeer te brengen in deze ruimte.

Zo kies jij de perfecte verlichting

Zorg voor een uitstraling die bij elkaar past. Heb je een hele moderne keuken dan wil je geen Scandinavische verlichting hebben hangen. Andersom geldt hetzelfde, in een traditionele keuken passen geen moderne spotjes.

Ondanks dat het soms erg verleidelijk is om de meest goedkope lampen uit te kiezen is het ook goed om te kijken naar hoe milieuvriendelijk en energiezuinig zo’n lamp is. Een lamp die heel wat goedkoper is, maar welke je elke maand moet vervangen is niet zo handig. Tegenwoordig heb je led-lampen in alle vormen en maten. En deze zijn nog goed ook.

Wil je in een bestaande keuken meer lampen aanbrengen? Denk dan ook eens aan led-strips. Deze kun je op een snelle en eenvoudige manier plaatsen en ze geven op een gelijkmatige manier licht. Een ander voordeel is dat ze erg compact zijn en ze geven geen warmte af.

6 tips voor het inrichten van je slaapkamer

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)