6 tips voor het inrichten van je slaapkamer

slaapkamer

In de meeste gezinnen krijgen de ouders de grootste slaapkamer en slapen de kinderen in iets kleinere kamers. In dat geval moet je vaak creatief omgaan met de ruimte die je hebt. Een uitdaging? Niet met deze tips!

Tip 1: deel de kamer op in verschillende zones

Meet de hele kamer even goed op wanneer deze leeg is en verdeel deze dan in verschillende zones. Denk hierbij aan een speelplek, een knus bed en voldoende opbergruimte. Welke zone je precies waar wilt plaatsen, speelt mee bij de inrichting van de slaapkamer. Zo wil je bijvoorbeeld geen kledingkast kopen die te breed is en daardoor een deel van het zicht door het raam inneemt. Wanneer je alles opgemeten hebt, kan je op zoek gaan naar geschikte kindermeubels.

Tips 2: Denk na over de functies van de meubels

De verleiding is groot om de slaapkamer extra gezellig te maken met een gezellige zetel en een bijhorende salontafel. Maar is dat echt nodig? Een slaapkamer moet vooral functioneel en rustgevend zijn zodat de nachtrust van je kind niet wordt verstoord, want een slaapkamer dient in de eerste plaats om te slapen. Er bestaan trouwens heel wat multifunctionele meubels die bijvoorbeeld een bureau en een kledingkast in één meubelstuk combineren.

Tip 3: Maak gebruik van de hoogte

Wie niet veel ruimte heeft, moet slim zijn. Maak daarom ook gebruik van de hoogte van de slaapkamer. Zo is een hoogslaper een slimme oplossing voor kleine slaapkamers. Door te kiezen voor een hoogslaper, creëer je extra ruimte onder het bed. Die plek kan je bijvoorbeeld gebruiken voor bergruimte, een studeer- of speelplek. Er bestaan ook hoogslapers die een bed, kledingkast en bureau in één meubelstuk combineren.

Tip 4: Gebruik heldere en lichte kleuren

Niet alleen de hoeveelheid meubels kunnen een slaapkamer er overvol en donker laten uitzien, maar ook de kleuren die je gebruikt. Kies daarom net voor neutrale, lichte en frisse kleuren voor je meubels en de muren. Zo lijkt het alsof er meer natuurlijk licht binnen komt waardoor de kamer ruimer lijkt.

Tip 5: Zorg voor veel bergruimte

Wanneer de slaapkamer ook dienst doet als speelkamer, is het belangrijk om goed na te denken over voldoende opbergruimte. Denk hierbij slim na door bijvoorbeeld ook gebruik te maken van de hoogte van de kamer of door multifunctionele meubels te kopen. Van zodra je hebt bedacht hoe je de opbergruimte gaat aanpakken, kan je op zoek gaan naar functionele oplossingen.

Tip 6: Kies voor voldoende verlichting in de slaapkamer

Een donkere slaapkamer is allesbehalve gezellig. Het nodigt niet uit om gezellig in de kamer rond te hangen, zeker niet wanneer je niet veel ruimte hebt. Je zorgt dus best voor voldoende verlichting die bovendien ook nog eens multifunctioneel is. Dat kan je door een hoofdverlichtingselement te combineren met andere lichtpunten, zoals bijvoorbeeld een nachtlampje.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)