Een krater in de keukenvloer. door Ingrid Verbakel

keukenvloer

Het begon met een klein gaatje. Maar dit gat werd steeds groter. Totdat ineens het beton door de keukenvloer heen schemerde. Reparatie met plakband bood geen soelaas (zie foto 1). Dus het was duidelijk: ik had een nieuwe keukenvloer nodig. Eentje die wat steviger en robuuster is, bestand tegen nonchalante acties en ongelukjes van mijn kinderen en mij in de keuken.

Vakwerk

In een bestaande keuken heeft de vervanging van een vloer wat voeten in de aarde. Ik zag er het meest tegenop om alle apparatuur uit de keuken te halen en weer terug te plaatsen. Gelukkig wilden twee klusjesmannen uit de buurt dit karwei wel voor hun rekening nemen. Ik geloof erg in vakwerk, dus het leggen van vinyl liet ik over aan een erkende stoffeerder. Het resultaat is ernaar: in plaats van besmettelijk beige is onze keuken nu fris, zacht blauw met spikkeltjes (zie foto 2), waarbij een vlekje of kruimeltje niet zo opvalt. Ik schaam me nu niet meer voor mijn keuken. Het enige waar ik wel een beetje mee zit is de tegenstelling tussen de keuken en de woonkamer.

Volgende project

Mijn volgende huiselijke project
Het beige tapijt in de woonkamer wordt namelijk ontsierd door donkergrijze vlekken, ontstaan door smeerolie die mijn zoon gebruikt bij het onderhouden van zijn racefiets(en). En lichtgrijze, die veroorzaakt zijn door de verschillende renovaties die in 10 jaar tijd in de flat hebben plaatsgevonden. Die vlekken zijn lichtgrijs, omdat ik nog heb geprobeerd om ze te verwijderen…
Dit wordt mijn volgende huiselijke project: deze vlekken te laten bedekken met mooi kliklaminaat. Zodat ik weer trots kan zijn op mijn woonkamer. Toch stel ik dit nog even uit. Tot het moment dat mijn bijna 19-jarige zoon niet meer met zijn racefiets dwars door de kamer naar het balkon loopt om zijn fiets schoon te maken. Dat kan echter nog even duren, want wielrennen is nog steeds zijn lust en zijn leven…

lees ook: het venijn van de vaatwasser

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)