Een goede buur….alles over buren

buur

Ik heb vele vrienden en vriendinnen, maar ze hebben allemaal ernstig nadeel: ze wonen onveranderlijk niet in mijn dorp.

Sommigen zijn zo slim geweest te verhuizen: tenslotte is A ondanks de rampen die hier om de paar jaar gebeuren, gewoon een heel saai stadje.
Anderen ken ik nog uit een tijd dat ik hier niet woonde. En sommige heb ik gewoon ooit ene keer buiten A ontmoet en ze zijn, zeg maar, blijven plakken.

Er zijn momenten in mijn leven dat ik dat best jammer vind. Het aantal mensen waar ik zo even binnen kan lopen, is klein. En zo maar even spontaan bij elkaar langs wippen, voor een half uurtje desnoods: dat is toch leuk.

Gelukkig heb ik buren. Nee, ik ga zelden bij mijn buren op de koffie. Zowel in deze straat, waar ik nu al meer dan twintig jaar woon, als in het straatje waar ik voor die tijd woonde.
Onveranderlijk, verschillen mijn buren en ik enorm van elkaar. Te veel voor avond-lange gesprekken met net iets te veel wijn  en bier ( je snapt vast wel wat ik bedoel).
Maar even onveranderlijk heb ik altijd buren getroffen die het gezegde: een goede buur is beter dan een verre vriend helemaal waar maken.

Neem mijn goede buur rechts…

Neem mijn buurvrouw rechts. Toen de kinderen klein waren, sprong ze regelmatig even bij, als ik in nood zat. Waren wij met vakantie, dan wisten we onze katten veilig en goed verzorgd bij haar.
Nu ze wel heel oud begint te worden, zorgen wij voor haar. Ze is sinds 7 jaar weduwe. En nu letten we nog beter op… Kerstavond brengt ze sinds ze alleen is, bij ons door. En dat vinden we allemaal fijn. Dat we daardoor naar All you need is love moeten kijken, dat maakt ons niet uit. Sterker nog: we jokken in koor met een blij gezicht dat wij dat heel erg leuk vinden.

Want ze is een goede buur, ze stond altijd voor ons klaar. Dan is het fijn dat je wat terug kan doen.

lees ook: over ilussies en hoe je ze in stand kan houden

like Like
17 antwoorden
 1. Rinette - GeldvoorNop
  Rinette - GeldvoorNop zegt:

  Fijn dat jullie naar elkaar omkijken en elkaar helpen als het nodig is. Ik heb niet zoveel contact met mijn buren, maar ze zijn altijd welkom voor een kopje koffie.

  Beantwoorden
 2. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Helemaal mee eens! Goede buren zijn heel belangrijk. Om die reden drink ik elke laatste donderdag van de maand koffie met mijn twee buurvrouwen hier op het platteland!

  Beantwoorden
 3. Lodi
  Lodi zegt:

  Hier vriendinnen die allemaal wonen waar ik vroeger ook woonde. Een uurtje rijden bij mij vandaan! Geen probleem. Ik zie ze wat minder maar dat maakt de vriendschap niet minder. Wij wonen in een hofje en met buren hebben we goed contact maar lopen de deur niet plat

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)