Zeg het met bloemen.

balkon

de bloemen op het balkon

Ik woon in een drive in woning wat betekent dat ik op de eerste verdieping van mijn huis woon. En daar heb ik twee prachtige balkons. Een op het zuiden, een op het noorden.

Het balkon op het Noorden grenst aan de keuken, daar zit ik dus met mijn kopje koffie, daar staan mijn bakken met kruiden. Ik heb niet veel zon op het balkon. Maar ik heb wel iets anders: groene aanslag ! Heel veel groene aanslag

Pfff, balkon groen

Na een lange winter en herfst is mijn balkon helemaal groen. Helaas het verkeerde groen. Een naar slijmerig, glibberig groen. Groen dat ik helemaal niet wil!
Op zich is het niet heel erg moeilijk dat groen ervan af te krijgen. In een heel ijverige bui hebben manlief en ik ooit een coating op het balkon gelegd, waardoor het mooi egaal is. Een emmer groene zeep, flink schrobben en ….het zou klaar moeten zijn….

Is natuurlijk niet zo: ik heb het gezellig ingericht en mijn bakken kruiden staan er. Weken, misschien zelfs wel maanden, kijk ik naar dat vieze groen en bedenk ik hoeveel ik moet versjouwen en verplaatsen om dit schoon te krijgen….

En dan ? Dan schijnt de zon. Ik maak 1/3 van het balkon vrij. Schrob en boen. Ook het balkon hek, ook de balkon deuren…  Ik haal het onkruid uit de kruidenpotten en knip de dode takken weg.Dit proces herhaal ik nog 2 dagen. Een fonkelfris balkonnetje lacht naar mij.

Een dorp verderop opent een kweker zijn open kas. Hoera ! een tray met  achttien bosviolen, voor een paar euro. Ik koop er drie….Nu ben ik de trotse eigenaar van 54 bakjes violen !
Thuis gekomen blijkt dat wat overmoedig was. Het balkon slokt maar anderhalve tray op…ik heb nog 27 bakjes violen over.

In mijn moestuin kan ik langs mijn huisje nog acht potjes bosviolen kwijt, in de grote bloembak in de hoek van de tuin passen er met gemak tien. Dan heb ik er nog negen over en die plant ik bij de oprit voor het huis.

Tevreden staar ik naar mijn bloemenzee in wording. Een vrouw heeft nooit genoeg bosviooltjes

like Like
Ha Ha
1
12 antwoorden
 1. Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh
  Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh zegt:

  Wat een heerlijk blogartikel! En wat fijn dat je twee balkons hebt. Heel herkenbaar trouwen; mijn ogen zijn ook altijd groter dan de ruimte die ik heb voor plantjes. Maar uiteindelijk komt het altijd goed.

  Beantwoorden
 2. Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh
  Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh zegt:

  Wat een heerlijk blogartikel! En wat fijn dat je twee balkons hebt. Heel herkenbaar trouwen; mijn ogen zijn ook altijd groter dan de ruimte die ik heb v

  Beantwoorden
 3. Rory
  Rory zegt:

  Hahaha leuk geschreven (ik ben visueel ingesteld en ik zie je kijken naar de bakken met 27 bakjes violen). En heel herkenbaar. Wij hebben een veranda met houten planken die ècht goed moeten worden schoongemaakt. Want als het geregend heeft breek je zowat je nek, zo glad zijn die planken dan. Helaas is het nogal een oppervlakte en daardoor heb ik best wel wat last van uitstelgedrag…

  Beantwoorden
 4. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Wij hebben vorig jaar de complete achtertuin aangepakt hij bestond alleen uit steen. Nu hebben we mooie planten bakken terrassen een grasveldje en ben ik net begonnen met aanplanten! Een beetje kleur en groen doet wonderen in de tuin.

  Beantwoorden
 5. rachel
  rachel zegt:

  hier gaat een keer per jaar de hoge druk over de tegels heen en dan is het wel weer spik en span, beetje aankleden en we kunnen er weer gebruik van maken

  Beantwoorden
 6. Frederique
  Frederique zegt:

  Wat gezellig he al die bloemen. Ik heb geen groene vingers maar heb me vorige week gewaagd aan het planten van bloemen (volgens mij ook viooltjes?!) en ik word er helemaal vrolijk van.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)