Wat je niet ziet bestaat niet

niet ziet

Het spookt zingend door mijn hoofd: “wat je niet ziet bestaaaat niet, pompompom”

Ken je het nog dat lied van kinderen voor kinderen?
Of ken je net als ik alleen die ene regel?

Ik heb hier het refrein even voor je:

Wat je niet ziet, bestaat niet
Wat je niet ziet, ontgaat je helemaal
Wat je niet ziet, bestaat niet
Dus iemand met een mooie pruik
Is helemaal niet kaal

Dit malle versje schoot me te binnen, toen ik van de week in een gesprek was gewikkeld met een kennis over complottheorieën.
Wat je niet ziet, is er gewoon ook niet, dat is natuurlijk helemaal niet waar. We kunnen zo een waslijst van dingen opnoemen die we niet zien, maar die er wel degelijk zijn. Virussen om er maar eens eentje te noemen.

wat je niet ziet….


Nu is virus natuurlijk niet het beste voorbeeld: er zijn op dit moment genoeg mensen die er 100% zeker van zijn dat het Covid-19 virus niet bestaat. Sterker nog het bestaat niet en het feit dat wij het er wel over hebben, is een duidelijk bewijs van een samenzwering.
Ergens zijn mensen druk bezig ons te laten geloven in iets wat niet bestaat. Dat het niet bestaat is helder: we zien het immers niet?

Als het niet zo treurig was, zou ik het echt grappig vinden. Overigens is het niet bestaan van iets voor een andere complottheorie geen reden om er niet meer in te geloven. Denk maar aan die arme Edgar Welch, die in 2016 een pizzeria bestormde met als nobel doel een onbekend aantal kinderen te redden, die daar in de kelder gehouden werden als seksslaven.

De pizzeria had niet eens een kelder en Edgar Welch kreeg 4 jaar cel. Hielp het? Zeiden mensen “hmmm, misschien moeten we onze theorieën over een samenzwering van hooggeplaatste lieden die kinderen in de kelder van een pizzeria misbruiken, herzien?” Nee helemaal niet.

Wat je niet ziet… daar moet je af en toe over nadenken, dat is denk ik het enige dat helpt.

lees ook eens : gratis en voor niks: in je dromen

like Like
8 antwoorden
 1. hippiemeisje
  hippiemeisje zegt:

  Ik zei laatst nog tegen ene vriendin dat die covid-monsters beter wel zichtbaar waren, dan zouden minder mensen de regels aan hun laars lappen.

  Beantwoorden
 2. Manon
  Manon zegt:

  Ja dat gekke pizzaria verhaal had ik ook gehoord. Men wil nu eenmaal graag in IETS geloven als een soort houvast in het leven.

  Beantwoorden
 3. Lodi
  Lodi zegt:

  Ik ken dit liedje niet, maar het zou af en toe wel lekker zijn zo te kunnen denken: wat je niet ziet bestaat niet, jammer genoeg gaat het niet op.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)