Waarom wij fan zijn van Balconette BH’s

balconette

De balconette BH is toch wel een van onze favorieten onder de BH’s. De balconette BH past perfect bij vrijwel elke borst. Geen wonder dat het een van de meeste gedragen modellen is dus! In samenwerking met Annadiva bespreken wij waarom wij echt fan zijn van de Balconette BH. Enjoy!

Wat is een balconette BH precies?
Allereerst zullen we toelichten wat een balconette BH precies is. Een balconette heeft cups die aan de bovenzijde lager zijn uitgesneden, zodat de bovenkant van de borsten onbedekt blijven. De borst is dus maar voor de helft tot driekwart bedekt. Tevens zijn de schouderbandjes verder uit elkaar geplaatst dan bij bijvoorbeeld een standaard beugel BH. Een balconette BH is perfect wanneer je niet wil dat jouw BH boven je kleding uitkomt. Balconette BH’s zijn dus echte toppers voor laag uitgesneden topjes, shirtjes en jurkjes. Doordat deze BH zo laag uitgesneden is creëer je bovendien een bescheiden decolleté. Door de steun aan de onderzijde van je borsten, wordt de borst namelijk gelift en lijkt de bovenste helft van de borst meer gevuld.

Balcony BH
Een andere naam voor deze BH is de balcony BH. De naam balconette of balcony is ontstaan vanuit het Frans. Balconette is namelijk Frans voor balkon. Deze naam is bedacht omdat de BH een rechte halslijn heeft met cirkelvormige cups. De cups zitten dus als het ware als een balkon om je borsten heen.

Strapless balconette BH
Veel balconette BH’s zijn ook strapless te dragen. Controleer altijd even of de schouderbandjes afneembaar zijn, dan weet je namelijk of jouw BH ook strapless te dragen is.

Gangbaar model
Wist je dat de Balconette BH een gangbaar modelletje is? Bijna elke serie die wordt uitgebracht bevat wel een balconette BH. Veel bekende lingeriemerken, zoals: PrimaDonna, Marie Jo, Marlies Dekkers, Wacoal en Empreinte hebben balconette BH’s in het assortiment. Deze zijn dan ook nog eens erg verschillend. Ze komen voor in allerlei printjes en kleuren. Ben jij fan van een voorgevormde BH? De balconette BH is veelal verkrijgbaar met een voorgevormde cup. Liever geen voorgevormde cup? Ook dat is mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Jane Balconette? Deze Balconette is niet voorgevormd en heeft een prachtig romantisch bloemenpatroon met lichte transparantie. 

Zoals eerder vermeldt is de balconette BH geschikt voor zowel de grotere als kleinere cupmaten. Het middenstuk tussen de cups geeft extra steun. Bovendien hebben veel beugels, ook dit zorgt voor extra steun. 

Ga voor de juiste maat
Bij een balconette BH is het extra van belang dat jij de goede maat scoort. Het balconette model drukt de borsten namelijk omhoog. Wanneer je een te kleine cupmaat draagt zullen je borsten sneller over de cup heen vallen. Je ziet dit goed onder strakke kleding en tevens biedt de BH zo minder goede ondersteuning. Ook een goede omvangsmaat is van belang voor de optimale ondersteuning. Meet jezelf dus op of ga langs in een lingeriewinkel en laat je opmeten door een expert!

like Like
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)