Wist jij dit over stickers?

soorten stickers

er zijn heel veel soorten stickers, wist je dat?

Wij moeders kennen stickers vooral als plaatjes waarmee we kinderen belonen als ze netjes op het potje hebben geplast. Juffen kennen de sticker als beloning voor het kennen van de tafels van vermenigvuldigen.
En moeders van pubers kennen het van die irritante kleefdingen die hun puber in een jolige bui op de deur van hun kamer plakten en die we er vervolgens noooiiiit meer af krijgen

Ik moet eerlijk bekennen dat ik er ook zo overdacht, tot ik  me ging verdiepen in stickers bestellen en zag dat ik me behoorlijk vergist had wat betreft het onderwerp stickers. Er zijn zoveel stickers en zoveel soorten! Ik geef je een kijkje in de keuken.

Hoeveel soorten stickers zijn er

1 Vinylstickers

De meeste stickers zijn zogenaamde vinylstickers, een plaatje op plasticvelletje dat aan een kant plakt. Dat zijn de stickers zoals wij ze kennen. Behalve als plaatje ter beloning van onze ukken, worden ze ook veel toegepast om  op postpakketten te plakken ( het is immers belangrijk dat het adres stevig blijft zitten) of om mensen te informeren, bijvoorbeeld omdat een situatie is gewijzigd. Op dit moment worden ze veel in winkels toegepast om de 1,5 meter afstand aan te geven.

2 Raamstickers

Raamstickers zijn echt leuk en je hebt geen idee hoeveel je daar mee kan. Ze worden veel gebruikt op etalages, met een paar stickers tover je al een mooie look and feel, die goed bij een winkel past. Maar ook thuis kan je saaie glazen tussendeuren heel leuk en origineel pimpen met raamstickers. Het fijne van deze stickers is dat je ze zo kan ontwerpen dat ze niet alle licht wegnemen, maar toch wat meer sfeer geven.

3 Vloerstickers

Dit soort stickers worden natuurlijk veel in de industrie en de handel gebruikt, op de werkvloer zal ik maar zeggen. Dat is lekker duidelijk. Maar je kan ze ook heel goed toepassen op scholen en in kinderspeelparadijzen. Leuk extraatje: vloerstickers zijn altijd voorzien van een anti-slip laminaat. Lekker veilig

Etiketten

Daar hoef ik verder natuurlijk niet over uit te wijden….manlief en ik printen regelmatig etiketten uit voor onze zelfgemaakte jam. Stickers die zelfs tegen de afwasmachine kunnen, wat ik bepaald minder vind, wanneer ik de potjes wil hergebruiken.

Zo zie je hoeveel maten en soorten stickers er zijn. En dat terwijl de sticker nog helemaal niet zo oud is. Sterker nog, je zou ze jong kunnen noemen, ze zijn nog niet eens pensioengerechtigd.
Want ze ontstonden pas in de jaren 60 van de twintigste eeuw, toen men erin slaagde kleefpasta goedkoop te produceren. En pas aan het einde van de zestiger jaren ontstond zoiets als een echte sticker. Het bleek een hitje. Terwijl moeders mopperend de lijmresten verwijderden, was de sticker here to stay!

lees ook over vertier en plezier in Corona tijd

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)