Vertier en plezier in de Corona-tijd

bordspel

Ze zijn niet aan te slepen, de bordspelen en de puzzels. Massaal zijn we aan het puzzelen geslagen en we schamen ons er in het geheel niet voor. En als we niet puzzelen, dan doen we bordspellen.
Gezelschapsspelen of spelletjes die je met z’n tweeën kan doen, desnoods een kaartspel wat je lekker in je uppie kan spelen.

Kaartje leggen, puzzel maken…

Laatst huppelde ik even bij mijn zusje binnen en zag dat zij en haar man gezellig een kaartje zaten te leggen aan de keukentafel. Bij een kennisje van mij werd de 1000-stukjes puzzel even opzij geschoven. Gelukkig hebben zij een grote eettafel.

Ik geef eerlijk toe en beken het zonder schaamte: ik ben niet van de bordspelen. Met zoonlief een computerspel doen: prima, maar met z’n allen om het ganzenbord, Risk of Kolonisten…
Het is niet. zeg maar, mijn ding. En dat is heus niet omdat het kinderlijk is. Verre van.

rolschaatsen, hup naar buiten

Er wordt bijvoorbeeld bij ons in de buurt op dit moment best veel gerolschaatst. Te leuk! En dan denk ik: beat die Corona-kilo’s en koop  niet alleen rolschaatsen kind, maar ook mooi een paar rolschaatsen mama! Lekker naar buiten met de kids en schaatsen maar. Dat we dit jaar nog op echt ijs kunnen schaatsen, daar geloof ik niet in. Alhoewel ik bij elk nachtvorstje dat voorspeld wordt, hoopvol blijf roepen: “Krijgen we nog een Elfstedentocht??”
Mijn familie vindt het allang niet meer grappig. 

Rolschaatsen, puzzelen, bordspelen het lijkt wel of in het nieuwe normaal oude pleziertjes een boost krijgen. Met zijn allen op een natte gure winteravond gebogen over een puzzel hangen en de lucht in de bovenste rand helemaal voor mekaar krijgen, dat is toch puur gezellig.

Als je zoals ik niet een echte bordspel liefhebber bent, maar wel geniet van de gezelligheid van met elkaar iets doen, zoek je heil dan eens in spelletjes waar een beetje bluf bij komt kijken. (“Zonder bluf, is het leven suf”, roept dochterlief)
Je mag mij altijd vragen voor een potje kakkerlakken poker. Een spelletje waarbij je moet raden of op de kaart inderdaad die afbeelding staat, waarvan je medespeler beweert dat die er staat…
Of probeer de Sheriff van Nottingham, breng je smokkelwaar met een stalen gezicht over de grens.

Of speel een old time favorite: de weerwolven van Wakkerdam. Een spel waarbij vriendschappen op de proef gesteld worden, kan ik je vertellen. Maak je geen zorgen, het eindresultaat van dit spel is altijd weer, dat iedereen zich helemaal slap lacht.

Lachen, spelen en bewegen, dat is wat we nodig hebben in deze lastige  Corona-tijd. En daar kunnen we heel goed voor zorgen!

lees ook eens iets over een sauna installeren

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)