Alles zo heerlijk nieuw….

nieuw

 

Ik ben dol op 2 januari: het hele jaar ligt voor me.  Alles zo heerlijk nieuw, alles kan nog gebeuren, En alles gaat ook gebeuren.
Het jaar is nog zo jong en vers: er is nog helemaal niks mis gegaan. De hele invulling van dit jaar, bestaat alleen maar in mijn hoofd en hart. En reken maar dat die er voor zorgen dat er dit jaar geen wolkje voor de zon komt. Mevrouw Teleurstelling doodstil langs mijn huis sluipt, omdat ze me niet wil storen. En het schip met geld, aanmeert in het slootje bij mijn tuin.

Nieuw, alles nieuw: ik vind het zo heerlijk. Ik heb dat ook met mijn tuin. Op dit moment ligt die er doodstil bij. Nou ja, in de modderplassen zit nog wat beweging. Maar dan hebben we het ook wel gehad. Die tuin ligt te wachten op een beetje zon en mijn zorgzame hand. In mijn hoofd en hart, zie ik al helemaal hoe hij er in juni uit zal zien. En reken maar dat die er voor zorgen, dat opdringerig gras en zevenblad, niet uit de buurtuin durven kruipen. Muizen en andere knagers weten ook hun plaats: aan de overkant van het slootje ( waar dat schip inligt )

Als kind al….

Dat heerlijke gevoel dat alles kan, ik had het als kind al als ik een nieuw schrift of opschrijfboekje kreeg. Daar kon alles nog gebeuren. Daar ging ik vast een heel mooi boek in schrijven.
Vreemd genoeg had ik dat niet met schetsboeken: ik wist al heel jong dat ik echt niet kan tekenen.
Papier moet voor mij lijntjes hebben, wil ik er mogelijkheden in zien.

Handwerken heeft ook dat effect: alles kan op mij. Dat is best wel een beetje mezelf overschatten, want echt heel handig ben ik niet. En netjes werken staat niet in mijn woordenboek.
Maar dat geweldige gevoel dat een tas van wol me geeft aan het begin van een nieuw project.

Dat is eigenlijk het allerleukste moment van handwerken, het begin als er nog niks is en alles nog kan. En dat is ook het allerleukste moment van een nieuw schrift openslaan, je tuin  op orde brengen, of een nieuw jaar beginnen.

Waarom kan het niet twee keer per jaar Nieuwjaar zijn…

lees ook: 68 miljoen aan vuurwerk uitgeven

like Like
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)