Kickboksen voor vrouwen

kickboksen

Eigenlijk vind ik het super stoer en als het in mijn tijd had gekund: een meisje op kickboksen, dan had ik het vast gedaan! Maar toen ik een puber was, hadden we wel Dolle mina, maar nog geen Kekke Kickboksters !

Het is niet raar dat we toen ik jong was niet boksten, sterker nog dat het niet eens in mijn hoofd is opgekomen dat te willen.

Kickboksen zelf is lang een verboden sport gebleven, en natuurlijk werd het voor mannen eerder toegestaan dan voor vrouwen . Waar las ik dat eerder?? O, ja, natuurlijk, bij het vrouwenkiesrecht…

Terug naar het onderwerp. Wikipedia leert ons over vrouwen en kickboksen het volgende:

De AIBA heeft aan het eind van de 20ste eeuw de regels voor het vrouwenboksen vastgesteld, waarna in 1999 het eerste Europese Kampioenschap Vrouwenboksen werd georganiseerd en in 2001 de eerste Wereldkampioenschappen. Het duurde echter nog enkele jaren voordat vrouwenboksen op de Olympisch kalender verscheen. Op 14 augustus 2009 kondigde het uitvoerend bestuur van het IOC aan, tot verrassing van sommige kenners, dat vrouwenboksen als onderdeel zou worden toegevoegd van de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Alhoewel vrouwen in vele landen al professioneel boksten, weigerde de B.B.B.C. in het Verenigd Koninkrijk tot 1998 licenties te geven aan vrouwen. De ontwikkeling van het vrouwenboksen was echter niet meer te stoppen en tegen het eind van de vorige eeuw hadden zij 5 licenties uitgereikt.

Elegant kickboksen

Kortom wij vrouwen, of moet ik zeggen dames, werden niet geacht de Lara Kroft in ons te ontwikkelen.( En jongens leek het me heerlijk om te kunnen wat zij kan!  Maar dat is gelukkig verleden tijd. Even verder googelen leert me dat er overal in het land mogelijkheden voor vrouwen zijn om te gaan boksen. En dat kan je tegenwoordig doen met een paar elegante  dames bokshandschoenen, sla ze neer met roze handschoenen. Ik vind het leuk. Want waarom zouden kickbokshandschoenen niet elegant en vrouwelijk kunnen zijn?

Als ik nu twintig was, dan wist ik het wel….

lees ook : hoeveel energie verbruiken huishoudelijke apparaten

like Like
3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)