Watch your step: Stappenteller

Het knaagde al heel lang aan me: ik mag dan in gedachten dertig jaar zijn, fysiek ben ik dat al lang niet meer. Een slank lijntje, een goede conditie, het komt me niet meer aanwaaien…
Ik moet er iets voor doen! En daar zit een hobbel. Een hobbel? Een heuvel, een berg van weerzin.
Oppassen op wat ik eet? Ik? die eet als de spreekwoordelijke bootwerker? Naar de sportschool? Ik?? die sport iets voor dwazen vind??

Geen hypes voor mij

Hoe ik het ook wend  of keer: een uitdijend figuur en een steeds beroerdere conditie, dat is echt niet leuk.
Maar wat dan? Ik geloof van harte en totaal niet in hypes. Dus voor mij geen koolhydraat- arm, geen oer dieet, geen smooties en aan ontgiften waag ik me ook niet. Al helemaal niet sinds bewezen is, wat ik lekker allang wist: het bestaat niet.
Heel vroeger, toen ik puber was, bestond er een sherry dieet, kijk dat had me nu wel wat geleken. Maar die hype is de weg van alle hypes gegaan: verdwenen achter de horizon…

Watch your hap

Maar er moest wel iets gebeuren. Dus ik besloot gewoon minder te gaan eten. Van alles wat minder.
Dat bleek een onverwacht leuk gevolg te hebben. Ik kwam er achter dat ik eigenlijk lang niet alles echt lekker vond (zoals ik altijd dacht) Door gewoon zaken die ik toch niet zo bijzonder vond ( huzarensalade, rookworst, slagroomgebak, om er maar eens een paar te noemen) te laten staan, lijnde ik al zonder dat me dat een cent moeite kostte.  En voor de rest was het een kwestie van: watch your hap ( kijk uit hoeveel je eet )

Daarmee was het sport probleem nog niet opgelost. Want ik sportte nog steeds niet. En, omdat de hond te oud is, ik wandelde ook geen  drie kwartier meer per dag.
Dat laatste, daar was dat aan te doen, vond ik. Wanneer je jaren lang de tijd hebt om dagelijks een stevige wandeling met de hond te maken, dan kan je dat ook zonder…
Goede voornemens moet je ter plekke in de praktijd brengen: dus van af 10 december maak ik elke dag een wandeling. Gaat prima.

Stappenteller

Twee geleden van dochter kreeg ik van dochterlief een cadeautje. Een stappenteller! Het is een geweldig ding, het kan nog wel honderd dingen meer dan stappentellen.  Behalve dan de afwasmachine voor me uitruimen. Nu hindert dat allemaal niks, want ik krijg de boel toch niet ingesteld. Behalve dan die stappenteller. Watch your step! Met de stappenteller zie ik precies wat ik per dag loop. En geloof me of niet, dat stimuleert.
Dus als je me zoekt: ik ben nog even een blokje om ( = 1000 stappen )

lees ook: en wat heb je dan?

Heb jij een stappenteller en gebruik je hem

like Like
7 antwoorden
 1. Danique | Feral Dreamer
  Danique | Feral Dreamer zegt:

  Ik heb ook een stappenteller, merk dat als ik dat ding niet om heb dat ik veel minder loop. Stimuleert toch wel op de een of andere manier haha! :good:

  Beantwoorden
 2. Janet | thatonetime
  Janet | thatonetime zegt:

  Leuk geschreven! Ik lees tegenwoordig veel over dit soort dingen en ken veel mensen in mijn directe omgeving die de stappen bijhouden. Ik kan me goed voorstellen dat dit stimulerend werkt.

  Beantwoorden
 3. Susan
  Susan zegt:

  Goed! Ik wandel tegenwoordig ook veel met de kinderwagen! Zo leuk en heerlijk even, zo’n frisse neus halen. Lekker weer het voorjaar in!

  Beantwoorden
 4. Amina
  Amina zegt:

  Jaaaa, wat goed! Ik ben zelf ook lekker aan het wandelen. Heb ook een stappentellen op mijn mobiel staan. Zo handig. Vanaf vandaag ga ik fietsen er ook in gooien! Op naar een gezonder lijf, you go girl!

  Beantwoorden
 5. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Ja, dat werkt echt hè, zo’n stappenteller?! Ik heb de mijne ook altijd om. Het geeft me ook een fijn gevoel als ik weet dat ik de 10000 stappen heb gehaald.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)