Wat te zeggen tegen iemand die in een winterdip zit

winterdip

Het is de tijd van de winterdip. Dan voelen mensen zich miezerig en miauwerig en dan wil het allemaal even niet zo lekker lopen.
Je kan daar als mens zo maar last van hebben. Het is niet erg en als de zon weer echt gaat schijnen, dan gaat het over. Maar ondertussen kan je er maar mooi mee zitten.

Een van de meest vervelende dingen in zo’n winterdip, zijn eigenlijk geen dingen, maar mensen.
En nu ook niet weer de mensen zelf, de meeste mensen zijn zo niet aardig, dan toch draaglijk. Het is wat mensen zeggen!

“Kom op”, zeggen ze, “ga lekker naar buiten, daar knap je van op! Neem een kopje overheerlijke winterthee, dat zal je goed doen” Of nog erger: “hou kan je niet van de winter houden, het is mijn favoriete seizoen, dat is toch heerlijk, die kou! En dan met een dekentje op de bank”

Wanneer je een beetje in je winterdip zit, dan heb je wel zo ongelooflijk de pest aan die opwekkende woorden en die wijze raad. Dan wil je helemaal niet knus onder een dekentje. En ook geen overheerlijke kop winterthee. Dan wil je dat het voorjaar is. En dat is het niet.

winterdip

Next best is dan een goed gesprek met iemand die ook in zo’n dip zit.
Die als je zegt : “ik word gek van dit weer ”, niet enthousiast roept: ” Meis, morgen gaat het vriezen, weet je hoe fijn?? ” Nee wat je nodig hebt is iemand die zegt : “Ja en die ellende moet nog 3 maanden duren. Morgen is het helemaal erg, drie graden en de hele dag regen.”

Kijk dat is begrip, daar heb je wat aan. Teksten als: “van mij mag die hele winter afgeschaft worden. Ik ga emigreren naar een warm land. Waarom is er geen verplichte winterslaap” Daar help je een persoon met winterdip mee!

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)