Na blue Monday toch maar eens rubby Tuesday invoeren?

blue monday

Wat zullen we doen Blue Monday  of Ruby Tuesday?

Gisteren was het Blue Monday, dat is dus de meest depressieve dag van het jaar. Zeggen ze.
De dag  dat mensen stoppen met hun goede voornemens, zeggen ze.
Ik heb ook horen verluiden dat de term is verzonnen door de reiswereld. Een slimme zet, dat moet ik ze nageven. “Kom op mensen het nieuwe jaar is al weer drie weken oud, het duurt nog 4 maanden voor het meer mooi weer wordt. Die kerst-kilo’s zitten ook nog steeds aan je achterwerk. Met het hele huis een goede beurt geven, ben je niet verder gekomen dan de ijskast schoonmaken. En het ziet er naar uit dat de Elfstedentocht dit jaar ook niet gereden gaat worden. Tijd om een vakantie naar een ver eiland te boeken??”

Zou het zo iets zijn geweest? Het zou mij niks verbazen. Sterker nog, ik wil het best geloven. Mensen geloven nu eenmaal graag wat. En een vakantie boeken als middel tegen vele kwalen, dat klinkt gewoon prima. Helpt het niet tegen de kou, de kilo’s en de puinhopen: je bent er in ieder geval lekker uit geweest.

Voortbordurend op het succes van blue Monday wil ik ruby Tuesday introduceren.

blue mondayDe tweede dinsdag in Februari. De situatie is dan net zo belabberd als op blue Monday, met dit verschil dat we nu zeker weten dat de elfsteden tocht niet doorgaat en dat het nog maar 3 maanden duurt voor het mooi weer wordt. Tijd voor actie dus !
We weten al dat we in Augustus op een warm en ver eiland zitten, dus die remedie tegen een vervelend gevoel kunnen we niet meer inzetten.
Daarom gaan we op de zevende dinsdag van het jaar stralen en fonkelen als een edelsteen, als een echt robijntje , zeg maar. We poetsen onze auto tot hij spiegelt, we poesten onze tanden parelwit. We oefenen in de spiegelende auto onze glimlach en gaan op pad! Knikkend, glimlachend en zwaaiend naar onze medemens.

De thuisblijvers lappen hun ramen en zwaaien naar iedereen die langs loopt.

Na zo’n dag zwaaien en glimlachen uitwisselen, stappen we doodmoe in bed. Maar wedden dat we zeggen: Goh, dit werkt veel beter dan een vakantie boeken. En het is nog goedkoper ook!

lees ook eens : hebben we iets met vlinders

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)