Ik hou van……de vaagtse uitspraak ter wereld

ik hou van

Ik hou van…mensen denken dat ze dan weten wat de ander bedoelt. Maar is dat ook zo?

Je hoort het mensen met regelmaat zeggen. Je kijkt er niet van op,  wanneer je het  hoort. Toch is het een vreemde uitdrukking. Echt waar. Heb je wel eens iemand: ik hou NIET van lekker eten horen zeggen?
Of sterker nog: ik hou van smerig eten? Aangebrand, koud en met gestold vet, dan vind ik het pas smullen??
Nee, dat heb je niet. Daarom vind ik het dus een vreemde uitspraak.

ik hou van

Kijk wanneer iemand zegt:  ik hou van voetbal, dan weten we allemaal wat je bedoelt.  Nou ja, we weten het ongeveer. Voetbal dat is dat spel met 2 partijen van 12 man/vrouw en die moeten proberen een bal in elkaars doel te schieten. Dat is voetbal, zoveel is duidelijk. Wat totaal onduidelijk is, is waar je spreker van houdt. Speelt hij/zij zelf voetbal? En op welk niveau dan? Een relaxed week-end wedstrijdje voor de gezelligheid, een bloedfanatieke competitie? Of zit hij /zij met een pilsje in de hand, gezellig elke week-end in een stadion?

Ik hou van mijn familie, eerlijk waar. Mijn zussen kunnen mijn laatste  cent krijgen, ik ga lopend naar ze toe ( het is 200 km ) als ze me nodig hebben. Maar dat wil nog niet zeggen dat ik ze niet bloed en bloed irritant kan vinden. Let wel, dat mag niemand zeggen behalve ik-zelf. Maar toch het is houden van met een scherp kantje…

Nog zo een die ik regelmatig hoor: ik hou van vakantie. Nou ik ben er ook dol op hoor. Maar als ik verteld dat mijn favoriete vaknatie besteding is: in een klein tentje op een mini camping staan, dan verklaart mening vakantieliefhebber mij voor volkomen gestoord…
Terwijl je mij op mijn beurt echt niet gelukkig maakt met een vakantie op een all-inclusive resort.

Houden van ….zie je wel: een hele vage term

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)