Wat je kunt doen bij een slecht gehoor

hoortoestel

een slecht gehoor en een hoortoestel

Als je gehoor beschadigd is, kan het zijn dat je moeite hebt om te begrijpen wat er tegen je wordt gezegd. Dit kan het moeilijk maken om deel te nemen aan gesprekken en te genieten van de wereld om je heen. De beste manier om dit te verhelpen is het gebruik van een hoortoestel. Hoortoestellen versterken geluiden en maken het voor iemand met gehoorbeschadiging gemakkelijker om te verstaan wat mensen zeggen en wat er verder om hun heen gebeurt. Er zijn verschillende soorten hoortoestellen, dus het is belangrijk dat je de juiste kiest voor jouw specifieke gehoorbehoeften. Hieronder lees je wat je kunt doen bij slecht gehoor.

Zijn hoortoestellen duur?

Hoortoestellen zijn geavanceerde computers. Fabrikanten hebben miljoenen geïnvesteerd om ze kleiner en duurzamer te maken. De eisen van de klanten hebben er daarnaast ook toe geleid dat de technologie naadloos moet samenwerken met mobiele telefoons of televisietoestellen. De fabrikanten berekenen de kosten van onderzoek, ontwerp en constructie door aan de consumenten. Technologie die we in de toekomst meer zullen zien, bevatten draadloos oplaadbare systemen, meer Bluetooth-applicaties en zelfs draagbare monitors voor de hartslag en bloedsuikerspiegel. 

Helaas worden sommige hoortoestellen niet gedekt door de verzekering. Vroeger beschouwden we horen als een luxe, maar experts begrijpen nu hoe belangrijk het is voor de algemene gezondheid en het welzijn. Audiologen, hoortoestelspecialisten en slechthorenden zullen moeten blijven pleiten voor een betere toegang tot de hoorzorg.

Hoeveel kost een hoortoestel?

Wat kost een hoortoestel nou eigenlijk? Hoortoestellen hebben een slechte reputatie omdat ze vaak erg duur zijn. Dit kan leiden tot frustratie en zorgt ervoor dat mensen geen hulp zoeken als hun gehoor is beschadigd. Gelukkig vallen de meeste kosten voor een hoortoestel in Nederland onder de zorgverzekering. De verzekering geeft dan een vergoeding voor hoortoestellen aan mensen die aanzienlijke gehoorbeschadiging hebben geleden.

welk hoortoestel past bij mij

Om erachter te komen welk hoortoestel het beste bij jou past, is het goed om na te denken over de volgende punten. De belangrijkste factor is de mate van jouw gehoorverlies. Dit kan door middel van een hoortest in kaart worden gebracht. Uit deze test komen bepaalde eigenschappen naar voren die van invloed zijn op de keuze van het hoortoestel. Je kunt een hoortest laten doen bij elke audicien. Je kunt ook een indicatie van de kwaliteit van je gehoor krijgen met een online hoortest. 

Wat ook moet worden meegenomen is jouw levensstijl. Heb je gehoorverlies als gevolg van de situatie op jouw werk? Zijn er dingen die je moet laten, omdat je niet meer goed kunt horen? Welk gehoortoestel wil je dragen en wanneer is dat nodig? Wil je misschien een klein hoortoestel dat bijna niet zichtbaar is of wil je liever een iets groter en duurzamer toestel? Als je al minder goed kunt zien of niet handig bent met kleine knopjes, wordt het aangeraden om te kiezen voor een groter gehoortoestel. Ook het formaat van jouw oor bepaalt welk hoortoestel geschikt is voor jou. Is jouw gehoorgang heel nauw? Dan is een hoortoestel in jouw oor vaak niet geschikt.

lees ook: het libido van je man

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)