Vergeten groente: keeltjes

vergeten groente

Vergeten groenten, je werd er een poosje door slimme marketeers mee doodgegooid.
Niet letterlijk natuurlijk, maar de vergeten groente zijn zo goed gepromoot dat ze inmiddels niet meer vergeten zijn.

Schorseneren, pastinaak en bataat behoorden tot die zogenaamde vergeten groentes. Tegenwoordig koop je die in elke supermarkt zelfs bij de discounter. Wij eten iedere week wel iets waar zoete aardappel (bataat) of pastinaak in zit. Schorseneren eten we zelden, maar ook die kun je overal kopen. Schorseneren wordt ook wel keukenmeidenverdriet genoemd, omdat het rotklus is om ze schoon te maken. De meeste mensen hebben tegenwoordig geen keukenmeid meer en moeten die schorseneren dus zelf schoonmaken, vandaar ook dat wij het weinig eten.

Zijn er geen vergeten groenten meer

Zijn er dan helemaal geen vergeten groentes meer? Natuurlijk wel, alleen zijn we die vergeten. Ik zag toevallig bij diezelfde discounter waar schorseneren, pastinaak en bataat vrolijk naast elkaar in het groenteschap liggen, voor het eerst in jaren weer savooiekool. Op dat moment had ik mijn weekmenu al klaar en daar paste geen savooiekool in. Ik liet hem liggen, met de gedachte, dat is iets voor volgende week. Toen lag deze nieuwe vergeten groente er natuurlijk niet meer. Ik herinner me dat ik savooiekool lekker vond. Ik at het thuis als kind en ook toen ik net op mezelf woonde stond het regelmatig op het menu. Savooiekool is om een of andere reden in vergetelheid geraakt.

Denkend aan mijn kindertijd moest ik aan keeltjes denken. Ik was de keeltjes zo erg vergeten, dat ik me niet eens meer kan herinneren hoe ze smaakten. Echt super lekker zal ik ze niet gevonden hebben en ook niet bijzonder onsmakelijk, anders had ik dat vast wel onthouden. Lekker keeltjes! Of Jek keeltjes!

Keeltjes zijn pas echt vergeten groente. De herinnering is dusdanig vaag, dat ik ook geen wederopstanding meer verwacht. Al weet je dat natuurlijk nooit zeker, wie had er nou kunnen voorspellen dat bataat, pastinaak en schorseneren ooit broederlijk naast elkaar in het groenteschap van iedere supermarkt terecht zou komen.

lees ook eens: vergeten snoep

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)