Wat is er aan de hand met verkeersborden?

verkeersborden

Grappige verkeersborden

Er zijn een groot aantal Nederlandse verkeersbord ‘kunstenaars’ die hun creatieve inspiraties loslaten op de verkeersborden. Een bekende kunstenaar kreeg onlangs de politie op bezoek. Nadat hij een hoop verkeersborden in de Amsterdamse binnenstad door grappige exemplaren had vervangen. De politie reageerde niet blij op deze ‘ludieke’ actie. Hij moest tevens betalen voor het verwijderen van de door hem opgeplakte stickers. Oke, op zich wel logisch, maar ook wel jammer. Wat is er mis met een klein beetje humor?? Een groot overzicht van de leukste en grappigste verkeersborden in Nederland vind je hier. Op het internet is het de laatste tijd trending om grappige verkeersborden te posten.

Froot

Onlangs heeft de site ‘froot‘ nog groot uitgepakt met dit item. Deze items worden massaal gedeelt op social media zoals facebook, linkedin, twitter en google plus. Deze verkeersborden zijn natuurlijk een fijne uitzondering op de dagelijkse ‘saaiere’ borden die men overall tegenkomt. Of het meer duidelijkheid schept in het geheel is natuurlijk maar de vraag. De boodschap die de meeste borden verspreiden zijn natuurlijk wel goed bedoeld, maar bij de meesten is er gewoon geen touw aan vast te knopen. Dan moeten we ons maar troosten met het idee dat hersen gymnastiek gezond voor ons is….

breiwerk

Een tijdlang was het in eens reuze in om van alles op straat in te pakken in breiwerk, natuurlijk waren verkeerspaaltjes een makkelijk doelwit, net als fietsen en bomen. Maar ook beelden kregen kleurige gebreide of gehaakte kleertjes. Persoonlijk vond ik het enig.

Het is gewoon leuk dat mensen de straat willen versieren. Maar of het altijd de verkeersveiligheid ten goede komt, dat is natuurlijk de vraag… Wat als een fietser zo in de ban van een kunstwerk raakt, dat hij achterste voren, ondersteboven tegen een verkeersbord op fietst?

lees ook: Een gezonde levenstijl, hoe doe je dat 

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)