fbpx
Fictie

Wat heeft een vrouw nodig?

vrouw nodig
Felice
Geschreven door Felice

Wat heeft een vrouw nodig?

De vraag stond met zwarte onhandige letters op de houten schutting, die rondom een bouwput stond.

Wat heeft een vrouw nodig, ze keek naar de onhandig geschilderde letters en vroeg zich af, welke vraag achter deze vraag schuil ging. De bus zou pas over een kwartiertje komen, ze zette haar capuchon op tegen de miezerende regen en liet haar gedachten de vrije loop.

Was het een wanhopige opmerking van een jongeman die werkelijk alles uit de kast getrokken had, om de dame die zijn hart had veroverd voor zich te winnen. Maar keer op keer was afgewezen?
Ze zag het voor zich, de jongeman die zijn brede grijns achter een enorm boekt bloemen verborg. En die met bestudeerde nonchalance aanbelt bij het studentenhuis waar zijn liefje haar kamer heeft.
Zeker van zijn succes steekt hij de bloemen vooruit, om begroet te worden met: “Schat waar moet ik die inzetten?? Hahaha, in een emmer…..”

Of was het een man van middelbare leeftijd geweest (alhoewel schreven die nog op schuttingen) zo’n man die zelf de penopauze over had geslagen en die met groeiende verbazing en angst, de menopauze van zijn vrouw gadesloeg. En bij zichzelf dacht: oké, ik doe de afwas, die vakantie met een  vriendin naar Ibiza vond ik toch prima, wat heeft een vrouw  een vrouw nodig dan?? Ze heeft het verd* over een scheiding….

Was het een man die door Me-too ineens zijn oneindige jachtvelden zag ingepolderd tot een achtertuin? Die wanhopig werd omdat hij het maar niet in zijn bol kon krijgen dat vrouwen het Niet leuk vonden  om door hem kortstondig bemind te bemind te worden. Iets wat hij tot nu toe als een gunst van zijn kant had gezien…..Een gunst die hij welwillend ronddeelde.

De miezer regen hield op met miezeren en begon ongeremd te transformeren naar hoosbui. Ze  besloot een bus later te nemen en zette het op een holletje naar het cafeetje om de hoek.

Vijf minuten later, zat ze achter een warme kop koffie en dacht: “ik heb eigenlijk geen idee wat ik nodig heb…”

Like
2

Over de auteur

Felice

Felice

12 reacties

Geef een reactie