Waarom je je lenzen heel goed moet verzorgen.

lenzen

Ik heb jaren lang lenzen gedragen en ik vind het nog steeds de uitvinding van de eeuw. Het dragen van een apparaat op mijn neus, heb ik altijd vervelend gevonden. En dat ding kan niet alleen pijn doen op je neus, maar jeminee…ik heb exemplaren gehad die zo ongeveer mijn oren er af schuurden!

Met mij kan je echt praten over brillen: ik had er al een toen ik acht jaar oud was.

Dus toen er zoiets bleek te bestaan als contactlenzen, was ik er als de kippen bij.

Wennen aan lenzen

In het begin was het even wennen, ik geef het eerlijk toe…Met je vingers in je ogen steken, het is geen natuurlijke handeling, zal ik maar zeggen…

Bovendien ben ik een kluns eerste klas: je wil niet weten hoeveel lenzen ik in de wasbak heb laten vallen. Om ze vervolgens via de zwanenhals weer tevoorschijn te toveren…

Als jolige student bleef ik nog wel eens onverwacht ergens slapen: lenzen met spuug schoonmaken en in een glaasje water bewaren….Ik raad het niemand aan

Ik bedoel te zeggen : nooit doen!!

Waarom moet je je lenzen goed schoonmaken

Je ogen reinigen zichzelf, door knipperen en tranen. Dat is een natuurlijk proces. Maar je contactlenzen trekken ook vuil aan en dat blijft zitten!

Het is dus enorm belangrijk dat je elke dag zowel het stof van je lenzen haalt als de micro-organische vervuiling.

Om je contactlenzen goed te verzorgen heb je in ieder geval een lensvloeistof nodig:

lenzenvloeistof van Lens2day.nl is beslist een goede!

Altijd ??

Wat heel veel mensen vergeten is dat je ALTIJD voor je je lenzen schoonmaakt,  je handen moet wassen!  En die handen droog je af met een schone handdoek.

Dan pas haal je je lens uit je oog, legt hem op je hand en druppelt er wat lenzenvloeistof op. Twintig tellen poetsen! En blijven tellen, want dat duurt langer dan je denkt.
Denk erom dat je zowel de binnen als de buitenkant van je lens goed schoonmaakt. Tenslotte zit die hele lens in je oog!

Dan mag je lens in een schone lenshouder. En daar moet hij minstens 6 uur blijven.

Wanneer je de volgende morgen je lenzen weer inzet, maak dan direct je lenzenhouder weer schoon. Dan kan je dat  ’s avonds laat niet meer vergeten.

Veel plezier met je lenzen!
Na mijn tweede zwangerschap veranderde er iets aan mijn ogen. Lenzen dragen is daarna nooit meer goed gelukt. En daar baal ik nog steeds van!

lees ook : veilig op veiligheidsschoenen!

of Raamdecoraties

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)