Veilig op veiligheidsschoenen

veiligheidsschoen

Van de week schreef ik een artikel over zomerschoenen. Nog even en we kunnen weer heerlijk met blote voetjes met gelakte nageltjes in een paar mooie sandalen.Vandaag wil eens heel ander schoeisel in de spotlights zetten: Veiligheidsschoenen.

Je hebt ze in maten prijzen, ik zou zeggen, probeer die van Engelbert Strauss eens, prima kwaliteit en keus genoeg.

Verplicht dragen

veiligheidsschoenen

In sommige bedrijfstakken is het dragen van veiligheidsschoenen verplicht. Het zal je niet verbazen, dat zijn de bedrijfstakken waar het werk risico’s voor de voeten met zich meebrengt. In de industrie, in de bouw. Maar ook – en daar denk je waarschijnlijk  minder snel aan – in theaters. En in de evenementen industrie. Maak je geen zorgen hoor: de sterren op het podium mogen dragen wat ze willen. Maar de mannen die met lampen, kabels en stellages in de weer zijn, die dragen wel degelijk veiligheidsschoenen.
En ook in de horeca moeten de schoenen van de mensen in de bediening moeten schoenen dragen die waterdicht en waterafstotend zijn!

Je veiligheid en veiligheidsschoenen

veiligheidsschoenen

Wanneer het dragen van veiligheidsschoeisel verplicht is, dan doe je dat natuurlijk. Anders heb je een zwaar probleem. Maar ook daar waar het niet verplicht is, zou je het dragen van veiligheidsschoenen best  kunnen overwegen.

Persoonlijk draag ik in mijn moestuin altijd klompen: die zijn veiliger dan je denkt. Maar ik ben de eerste om toe te geven, dat het geen elegant en zeer lawaaiig schoeisel is…ik ben dan ook een van de weinigen die er op rondloopt…

Wist je dat veiligheidsschoenen 5 categorieën kennen?

S1 Veiligheidsneus en antistatisch, neemt energie op in de hiel.
S1P Als S1 met een onpenetreerbare tussenzool.
S2 Als S1 met verhoogde waterafstotendheid/resistentie.
S3 Als S2 met een onpenetreerbare tussenzool en antislipprofiel.
S4 Als S1 maar dan gemaakt van kunststoffen en dus helemaal waterdicht.
S5 Als S4 met onpenetreerbare tussenzool en antislipprofiel.(bron: Wikipedia )

Het soort schoeisel wat je nodig hebt, hangt natuurlijk af van wat je doet…
Loop je het risico dat er zware dingen op je voet vallen? Dan besteed je aandacht aan stevige neuzen. Is er gevaar dat je uitglijdt? Dan zorg je voor schoenen met goede antislip zool.
Let op: als je gewoon binnen of buiten uitglijdt, dan is dat vervelend genoeg, maar wat als je van de ladder valt? Dus als jij per jaar een paar keer op een ladder klimt: om ramen te lappen, dakgoten te legen, zorg dan voor een paar veiligheidsschoenen!
Zo zijn er legio situaties te bedenken waarin het verstandig is na te denken over je schoenen en je veiligheid…

lees ook: Altijd netjes voor de dag met Tamaris

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)