Waarom glasvezel de toekomst heeft

glasvezel kabel

Het lijkt honderd jaar geleden dat de eerste computer zijn intrede deed in ons huis.
En nu zou ik niet meer weten wat ik zonder moest beginnen.

In den beginne liep ik er nog wat aarzelend en omzichtig omheen. Maar al snel ontdekte ik de mogelijkheden die het bood. En als ik er niet achter kwam, dan deden de kinderen dat wel.
Ze mochten een uurtje per dag…anders werd het wel heel duur! Ja dat was nog de tijd van de inbel verbinding…De kabel maakte het internet leven al een stuk makkelijker. Maar het werd pas echt leuk. Met een KPN glasvezel abonnement werd ons internet-leven pas echt leuk!

Altijd internet, voor iedereen tegelijk, wat wil een mens nog meer.
Het is een geweldige uitvinding, die glasvezel en je hoeft geen toekomstvoorspeller te zijn, om te zien dat we daar met z’n allen veel plezier van zullen hebben.

Laten we eens kijken wat glasvezel  ons nu al allemaal biedt

  • Een gemiste uitzending op internet opzoeken en terugkijken. Nooit meer gehaast ( soms met het bord op schoot ) voor de buis ploffen. Omdat je perse Spoorloos wil kijken.
  • Videochatten! Wat een geweldige uitvinding voor mensen zoals ik. Want ik heb een aantal vrienden en familieleden die in het buitenland wonen
  • Wil ik met vakantie? Geen enkel probleem: ik kan mijn werk gewoon meenemen!
  • Zoek ik informatie? De hele wereld staat tot mijn beschikking. Er zijn zoveel virtuele bibliotheken.
  • Via een webcam kan je de veiligheid rond je huis verbeteren.

En dan hebben we het nog niet gehad over het gemak van streamen.
Wanneer je gebruik maakt van streaming, betekent dat, dat je niet meer zware bestanden hoeft te downloaden. En dat betekent dat je pc, tablet of telefoon niet meer dichtslibt.
Dat scheelt heel wat opruim-sessies op je pc.

glasvezel aanleg

Duurzaamheid

Een aspect waar je weinig over hoort, maar wat ik enorm belangrijk vind, is dat een goede glasvezel verbinding ook in hoge mate bijdraagt aan een duurzamer samenleving.

Want als we zo makkelijk een glashelder contact via internet met elkaar kunnen hebben, wordt het thuis werken en het houden van video conferenties, kinderlijk eenvoudig. In plaats van met zijn allen in de file te gaan staan, loggen we thuis in. Met een kopje koffie.

Daarbij is glasvezel veel minder belastend voor het milieu dan het gebruik van koperverbindingen.
Glasvezelkabels hebben minder isolatie nodig en gebruiken minder energie. Ze zijn veel duurzamer dan koperkabels. En last but not least: koperverbindingen zorgen voor giftige materialen in de grond.
We hebben, zeg ik altijd de aarde niet geërfd, maar ter leen van onze kinderen. Alles wat we kunnen doen, om de aarde zo schoon mogelijk te houden, dat moeten we ook doen!

Lees ook: huis energiezuinig inrichten

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)