fbpx
Vrouw en geluk

Over slapen gesproken…

over slapen
Felice
Geschreven door Felice

Heel lang geleden….in een land hier ver vandaan, woonde een meisje, dat prima slapen kon.
Elke dag kroop ze in haar bedje, deed haar oogjes dicht en snurkte als 10 rozen bij mekaar. ( even een zijpad: kan iemand me uitleggen waarom je slaapt als een roos?)

Dat meisje was ik. Zoals ik zeg het is lang geleden. Eerst werd ik moeder. Als iets heel, heel slecht voor je nachtrust is, dan is het wel het moederschap.
Maar goed, dat ging voorbij. En toen de jongste ophield voor nachtelijke brulboei te spelen, sliep ik weer als een marmot. Voor ik aan de d was van “weltrusten lieverd”, lag ik te pitten.

Niet is zo lekker als….

Niets is zo lekker als slapen. Maar…kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen.
Geloof mij pubers brullen je niet wakker. Nee, ze sluipen doodstil en veel te laat de trap op…Daar kan je dus ook van wakker liggen.
Maar grote kinderen worden nog groter, ze gaan het huis uit. Je weet niet wat ze doen en laten ( hoewel je een vermoeden hebt dat ze bijzonder weinig laten) Hoe dan ook ik sliep weer als een os.
Een snurkende os, volgens manlief.

Niets is zo lekker als tevreden snurken….maar toen, kwam de overgang. Met haar opvliegers en nachtelijk zweten. Wat erg was dat zeg. Midden in de nacht het raam openzetten, omdat je het gevoel hebt dat je stikt…baden met ijsklontjes visualiseren en daar dan ( in gedachten he ) in gaan zitten.
Maar gelukkig, bestaan er tegen de overgang wel pillen en poeders en toverdrankjes en zo. Gelukspillen noemde ik de hormonen die mijn huisarts mij aarzelend gaf.
Want  weer slapen als een blok, ik werd er zo gelukkig van…

Maar gisteravond, zo maar uit het niets, werd ik midden in de nacht wakker. Vraag me niet waarom.
Maar wakker was ik en wakker bleef ik. Zomaar. Zonder reden. Plafonddienst, noemt mijn dochter dat. Klopt niet helemaal: het plafond kan ik in het donker, zonder bril niet zien. Maar je snapt mijn bedoeling…gewoon dom omhoog liggen staren. Zonder reden, zonder excuus.
ik doe het niet nog een keer. Vanavond slaap ik weer als een….

lees ook wat is kou toch een raar iets

Like

Over de auteur

Felice

Felice

12 reacties

Geef een reactie