Waarom een opleiding volgen zo belangrijk is

opleiding

Het aantal vrouwen wat fulltime werkt is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Niet alleen jonge vrouwen die bijvoorbeeld net hun opleiding tot pedagogisch medewerker of opleiding tot apotheker hebben afgerond, maar ook vrouwen met kinderen. De tijd dat een vrouw stopte met werken als ze een kind kreeg lijkt hiermee voorbij te zijn. Het is om verschillende redenen belangrijk om te blijven werken. Denk bijvoorbeeld aan het sociale contact met collega’s. Je blijft midden in de maatschappij staan! Om te kunnen blijven werken is het volgen van een opleiding belangrijk. Zeker onder vrouwen die al op jonge leeftijd zwanger raken maakt niet iedereen een opleiding af. Dat is zonde! In dit artikel lees je er meer over. 

Financieel onafhankelijk van je partner 
De voornaamste reden om bijvoorbeeld een doktersassistente opleiding of een opleiding tot verpleegkundige af te maken, is het feit dat je financieel onafhankelijk bent. Hoewel je hoopt dat jij en je partner voor altijd samen zullen blijven, ligt het risico van een scheiding op de loer. Immers, we kennen allemaal vriendinnen die op latere leeftijd bij hun partner weg zijn gegaan of andersom. Wanneer je in zo’n situatie terecht komt en geen afgeronde opleiding op zak hebt, kan dit consequenties hebben. In het bijzonder, wanneer jij en je partner geen geregistreerd partnerschap of kinderen hebben samen. Je zal volledig zelf voor je inkomen moeten zorgen. 

Sociale contacten onderhouden 
Een andere reden om een opleiding te volgen zit in het feit dat je sociale contacten opbouwt. We noemden dit punt eerder al in het artikel. Je wilt niet afhankelijk zijn van vriendinnen die je buiten het werk om hebt leren kennen. Immers, zij zullen overdag ook voornamelijk werken. Het is prettig om een werkgever te vinden waar je leuke collega’s treft. Je hoeft er niet wekelijks mee af te spreken. Overdag spreek je elkaar, op de vrijdagmiddag borrel je samen, enzovoorts. Sociale contacten zijn cruciaal om gelukkig te blijven! 

Jezelf blijven uitdagen met een opleiding 
Een opleiding volg je niet alleen wanneer je nog jong bent. Het is heel verstandig om ook na het afronden van je eerste opleiding nieuwe opleidingen en cursussen te blijven volgen. Niet alleen ontwikkel je jezelf op deze manier. Het voorkomt ook dat je verveeld raakt. Iets wat je minder energie geef, wat je demotiveert om weer naar het werk te reizen, enzovoorts. Een opleiding volgen helpt je jezelf voortdurend uit te dagen. Het werk blijft daardoor leuk en je hebt kansen om te groeien in salaris. 

lees Een ster in de ruit

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)