Waarom een opleiding of training mediation volgen juist nu een verstandige keuze is

opleiding of training tot mediator

Wel eens nagedacht over een opleiding of training tot mediator ?

Mediation is tegenwoordig dé manier om een zakelijk of persoonlijk conflict op te lossen. Het inschakelen van een mediator is tenslotte vaak een stuk goedkoper en sneller dan het doorlopen van een juridische procedure en daarnaast helpt een mediator om de relatie tussen beide partijen te herstellen. Het is dan ook niet zo gek dat er een toenemende vraag is naar mediators op verschillende gebieden.

Een mediator kan niet alleen zelfstandig aan de slag, ook binnen het bedrijfsleven ontstaat steeds meer vraag naar mensen die naast hun huidige werkzaamheden kunnen optreden als mediator bij conflicten. Een opleiding of training tot mediator is dan ook interessant voor iedereen die zelfstandig als mediator aan de slag zou willen of graag zijn kennis en ervaring zou willen uitbreiden binnen het bedrijfsleven.

Werken als mediator

Naast dat er dus een toenemende vraag is naar mediators, is het werk als mediator ook nog eens zeer gevarieerd en uitdagend. Zo worden mediators steeds vaker ingezet bij echtscheidingen of andere familiekwesties. Maar kan een mediator zich ook specialiseren in bijvoorbeeld strafzaken. Of arbeidsmediation of mediation met de overheid als partij. Als mediator werk je constant met mensen en kom je in de meest uiteenlopende situaties terecht. Wat er voor zorgt dat het werk altijd fascinerend blijft. Mede door het toenemende aantal echtscheidingen (waarbij men steeds vaker kiest voor een mediator als bemiddelaar) is mediator dan ook een beroep met interessante toekomstperspectieven.

Ook binnen je huidige werk kan een opleiding of training een welkome aanvulling zijn. Bedrijven willen tenslotte graag dat conflicten snel en discreet zonder buitenstaanders worden opgelost. Met een opleiding of training tot mediator kun jij dus zowel je werkzaamheden als je eigen kennis en ervaring flink uitbreiden.

Opleiding of training tot mediator

In principe mag iedereen zich een mediator noemen, maar het volgen van een mediation opleiding of training is sterk aan te raden. Tijdens deze opleiding zul je meer leren over onder andere onderhandelingstheorieën, beroepsregels en de ethiek van het vak. De opleiding biedt dan ook vele handvatten. En is een goede basis voor het werk als mediator. Na de opleiding kun je je eventueel verder specialiseren in het gebied waarin jij de meeste interesse hebt.

Een training tot mediator is geschikt voor mensen die bijvoorbeeld werken als coach, adviseurs, teamleiders of maatschappelijk werkers. Zij zullen de onderwerpen die tijdens de opleiding worden behandeld veelvuldig in de praktijk kunnen gebruiken. En  dus veel profijt hebben van de opgedane kennis. Denk je dat een training tot mediator echt iets voor jou is binnen je huidige baan? Dan is het aan te raden om met je werkgever te overleggen en te kijken of er misschien een opleidingsbudget hiervoor beschikbaar is.

Volg een erkende opleiding of training tot mediator

Ben je enthousiast geworden over het werk als mediator? Er zijn verschillende basisopleidingen of trainingen tot mediator te vinden. Zo zijn er zowel opleidingen van één a twee jaar te vinden. Maar ook opleidingen die slechts een aantal dagen duren. Het is hoe dan ook altijd belangrijk om een erkende opleiding te volgen. Zodat je je eventueel na de opleiding kunt inschrijven bij het register van de Mediatorsfederatie Nederland.

lees ook eens : internationale webshop opzetten

like Like
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)